Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τάσεις σχεδιασμού για έπιπλα κουζίνας το 2022

Ετοιμάζετε την ανακαίνιση του σπιτιού ή της κουζίνας σας μέσα στο 2022; Δείτε τις τελευταίες τάσεις στο σχεδιασμό επίπλων κουζίνας, συνδυάζοντας την μοντέρνα αισθητική με την απόλυτη εργονομία.

Οι τάσεις στο σχεδιασμό επίπλων δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά σε βάθος δεκαετίας. Αν είστε από αυτούς που θέλουν ο,τι πιο μοντέρνο και σύγχρονο, που θα έχει ταυτόχρονα διάρκεια στο χρόνο, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε αυτόν το σύντομο και περιεκτικό οδηγό μας! Ξεκινάμε;

1. Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας

Ο μινιμαλισμός στο σχεδιασμό των επίπλων κουζίνας και στη διακόσμηση ολόκληρου του σπιτιού γενικότερα, είναι κυρίαρχη τάση όχι μόνο για το 2022, αλλά και για πολλά χρόνια ακόμη.

Τι σημαίνει όμως μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας; Η αλήθεια είναι ότι δεν σχετίζεται μόνο με τη λιτή και κομψή αισθητική, αλλά και με την εργονομία και την πρακτικότητα που απαιτεί ο σύγχρονος ρυθμός και τρόπος ζωής.

Τα μινιμαλιστικά έπιπλα κουζίνας διακρίνονται για τις απλές, λιτές γραμμές τους και τις λείες συνεχείς επιφάνειες. Συνήθως επιλέγεται ένα βασικό ουδέτερο χρώμα, που “σπάει” με την προσθήκη ενός έντονου χρώματος τόσο στα στοιχεία σχεδιασμού όσο και στην διακόσμηση της κουζίνας.

Σε γενικές γραμμές, μια μινιμαλιστική κουζίνα δεν είναι υπερφορτωμένη, αλλά ξεκούραστη τόσο οπτικά όσο και πρακτικά. Οι πάγκοι εργασίας είναι καθαροί και πάντα ελεύθεροι, ενώ οι αποθηκευτικοί χώροι πολλοί και λειτουργικοί.

Δείτε επίσης: 10 τέλεια σχέδια κουζίνας για το σπίτι σας

2. Χρήση φυσικών υλικών - Οικολογική κουζίνα

Η οικολογική συνείδηση δεν είναι πια επιλογή αλλά ανάγκη. Κάθε σύγχρονη κουζίνα θα πρέπει να έχει οικολογικό χαρακτήρα.

Σε ο,τι αφορά στην αισθητική των επίπλων, αποφεύγονται τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο, η πέτρα και το μάρμαρο, και χρησιμοποιούνται άλλα οικολογικά υλικά (θερμοσκληρυντικές επιφάνειες απομίμησης ξύλου, οικολογικές μοριοσανίδες κλπ).

Σε ο,τι αφορά τον οικολογικό χαρακτήρα, ο σχεδιασμός προβλέπει τον κατάλληλο χώρο για ανακύκλωση απορριμμάτων. Είναι στο χέρι σας να αποκτήσετε λιγότερο ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και να τις χρησιμοποιείτε με σύνεση.

3. Ενιαίες επιφάνειες επίπλων κουζίνας

Οι ενιαίες επιφάνειες και οι λιτές γραμμές στα έπιπλα της κουζίνας -χωρίς διαχωριστικά, λαβές και πόμολα- μπαίνουν στη σφαίρα του μινιμαλισμού. Είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει, κάνοντας την κουζίνα να μοιάζει με φυσική συνέχεια του υπόλοιπου σπιτιού.

Εκτός του ότι ο ενιαίος σχεδιασμός είναι άρτιος αισθητικά, είναι και πολύ πιο λειτουργικός.

4. Ανοιχτά ντουλάπια

Τα ανοιχτά ντουλάπια είναι μια ακόμη τάση, για τους πάντα τακτικούς και μανιακούς με την καθαριότητα. Εκτός του ότι δεν χρειάζεται να ανοιγοκλείνετε συνεχώς ντουλάπια, μπορούν να αποτελέσουν και διακοσμητική επιλογή. Δεν είναι απαραίτητο να είναι όλα τα ντουλάπια ανοιχτού τύπου.

Δείτε επίσης: 10 Συμβουλές για να αγοράσετε έτοιμα ντουλάπια κουζίνας

5. Έντονα χρώματα ή απόλυτο μαύρο

Μια τολμηρή, αντίθετη χρωματική παλέτα είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για το 2022, και μπορεί να δώσει γοητεία και προσωπικότητα σε όλο το χώρο του σπιτιού.

Μετά τις πρόσφατες υγειονομικές εξελίξεις, περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι -και λίγο ή πολύ- όλοι έχουμε ασχοληθεί με την αναδιαρρύθμιση του.Ένα έντονο χρώμα σε κάποια στοιχεία της επίπλωσης της κουζίνας αλλά και στη διακόσμηση του χώρου, δεν είναι μόνο “της μόδας” αλλά και πολύ αναζωογονητικό!

Αντίστοιχα το απόλυτο μαύρο, επιλέγεται συχνότερα τα τελευταία χρόνια δίνοντας αριστοκρατικό και μοναδικό χαρακτήρα στην κουζίνα. Σίγουρα βέβαια θα δείξει καλύτερα σε ευρύχωρες κουζίνες με αρκετό φυσικό φως.

Δείτε επίσης: Τι χρώμα να βάψω την κουζίνα μου; 5+1 Χρώματα για Γαλήνη & Άνεση

6. Συνδυασμός υλικών και υφών στα έπιπλα κουζίνας

Άλλη μια νέα τάση είναι η επιλογή διαφορετικών υλικών και υφών στην επιλογή των επίπλων και στη συνολική διακόσμηση της κουζίνας σας. Ο συνδυασμός ξύλου, μετάλλου και γυαλιού, μπορεί να κάνει την κουζίνας σας μοναδική, χαρίζοντας της έναν σύγχρονο industrial χαρακτήρα.

7. Νησίδα κουζίνας

Η νησίδα κουζίνας έχει μπει σε αρκετά σπίτια τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Πλέον τείνει να καθιερωθεί σε κάθε σχεδιασμό επίπλων κουζίνας, αφού είναι εξαιρετικά χρήσιμη, λειτουργική και αισθητικά απολαυστική, σε κάθε σπίτι που έχει τον διαθέσιμο χώρο να τη φιλοξενήσει.

Εκτός του ο,τι μας φέρνει όλους πιο κοντά κατα τη διάρκεια του μαγειρέματος, αποτελεί έξτρα αποθηκευτικό χώρο αλλά και επιπλέον επιφάνεια εργασίας για οποιαδήποτε χρήση (διάβασμα παιδιών, δουλειά από το σπίτι).

8. Αποθηκευτικοί χώροι

Οι αποθηκευτικοί χώροι έχουν γίνει τάση κυρίως λόγω της αναγκαιότητας τους. Πλέον, κάθε σχεδιασμός επίπλων κουζίνας συμπεριλαμβάνει έξυπνους και πολλούς χώρους αποθήκευσης, και μάλιστα εργονομικούς με εύκολη και ξεκούραστη πρόσβαση.

Δείτε επίσης: Οργάνωση κουζίνας σε 8+1 εύκολα βήματα

9. Εργονομικός σχεδιασμός κουζίνας

Τουλάχιστον για την Gruppo Cucine, η εργονομία των επίπλων είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού κάθε κουζίνας. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και ποιοτικότερη, με λύσεις που πραγματικά κάνουν τη διαφορά.

10. Έξυπνη κουζίνα & Τεχνολογία

Η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς και εμείς μαζί της. Ο έξυπνος σχεδιασμός κουζίνας που να προβλέπει τη χρήση smart συσκευών, είναι μια τάση που αργά ή γρήγορα θα γίνει το νέο standard για κάθε νέο σπίτι.

Επωφεληθείτε από την τελευταία τεχνολογία όχι μόνο για εξοικονόμηση χρόνου, λιγότερη κούραση και ευκολία, αλλά και για τον οικολογικό χαρακτήρα της. Οι σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές έχουν χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, ενώ μπορούν να προγραμματιστούν και να δουλεύουν με χειρισμό εξ αποστάσεως μέσω wifi.

Ποια τάση σχεδιασμού επίπλων κουζίνας σας εκφράζει περισσότερο;

Όποια τάση σχεδιασμού επίπλων κουζίνας και χώρου κουζίνας σας κι αν ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σας, δεν είναι απλά η δουλειά μας αλλά το πάθος μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα! Αποστέλλοντας σχέδια και φωτογραφίες του χώρου σας, καθώς και όποια πληροφορία μπορεί να βοηθήσει τους σχεδιαστές μας να κατανοήσουν τη φιλοσοφία του ιδανικού χώρου για εσάς, μας δίνετε το προνόμιο να σχεδιάσουμε τη νέα σας σύγχρονη κουζίνα αποκλειστικά με βάση τις ανάγκες σας.

 

Μοιραστείτε το