Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

10 τέλεια σχέδια κουζίνας για το σπίτι σου!

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα βρείτε χιλιάδες διαφορετικά σχέδια κουζίνας. Το ζήτημα είναι να καταλήξετε στο κατάλληλο σχέδιο με βάση τις προσωπικές ανάγκες, τον διαθέσιμο χώρο και την αισθητική σας.

Μόλις διαβάσετε αυτό το άρθρο, δεν θα χρειαστεί να ψάξετε αλλού. Θα έχετε πλήρη άποψη για το ύφος, το στυλ και τη λειτουργικότητα που θέλετε να έχει η καινούργια σας κουζίνα.

Ανακαλύψτε 10 μοντέρνα και κλασικά σχέδια κουζίνας, με βάση τις 5 πιο σύγχρονες τάσεις, στην αισθητική μιας σύγχρονης κουζίνας:

 • Σκανδιναβική αισθητική κουζίνας

 • Open Kitchen Concept Design

 • Vintage Design

 • Industrial Design

 • Μινιμαλιστικό Design

 

Διαφορά μοντέρνου και κλασικού σχεδιασμού κουζίνας

Είτε επιλέξετε μοντέρνο είτε κλασσικό σχεδιασμό κουζίνας, να θυμάστε ότι η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Είναι ο χώρος που βρισκόμαστε και χρησιμοποιούμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Πρέπει να είναι λειτουργικός, άνετος και αντιπροσωπεύει την αισθητική και την προσωπικότητα μας.

 

Μοντέρνος σχεδιασμός κουζίνας

Οι σύγχρονες, μοντέρνες κουζίνες είναι καθαρές και μινιμαλιστικές. Τείνουν να έχουν μια πιο κομψή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση, που βασίζεται στην μινιμαλιστική αισθητική και τις industrial διακοσμητικές πινελιές.

Τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι:

 • Το γεωμετρικό design.

 • Τα industrial διακοσμητικά στοιχεία.

 • Οι μινιμαλιστικές καθαρές γραμμές.

 • Η εναρμόνιση τους με στοιχεία της φύσης.

 • Τα λίγα έντονα κυρίαρχα χρώματα.

 • Ο ανοιχτός σχεδιασμός (open kitchen design).

 • Ο πολυεπίπεδος φωτισμός.

 • Οι έξυπνοι -σχεδόν αόρατοι- αποθηκευτικοί χώροι.

 • Η ενσωμάτωση των επιφανειών.

 

Κλασικός σχεδιασμός κουζίνας

Οι κλασσικές κουζίνες αποπνέουν ένα αίσθημα ζεστασιάς και θαλπωρής. Τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι: 

 • Η αφθονία του φυσικού φωτός από τα παράθυρα.

 • Η όμορφη διακόσμηση που πολλές φορές θυμίζει εξοχικό.

 • Τα πλούσια χρώματα.

 • Η ευρεία χρήση του ξύλου.

 • Τα λαμπερά μεταλλικά υλικά.

 • Οι κομψές αναλογίες.

 • Τα άνετα καθίσματα.

 • Οι άνετοι πάγκοι προετοιμασίας φαγητού με αρκετό χώρο.

Σκανδιναβική αισθητική κουζίνας

H δημιουργία μιας κουζίνας σκανδιναβικού σχεδιασμού, περιλαμβάνει συνήθως στρώσεις σε τόνους ζεστού ξύλου στα ντουλάπια και στα δάπεδα, παλ χρώματα στους τοίχους με κυρίαρχο το λευκό, άπλετο φυσικό φως και μινιμαλιστική συνολική αισθητική.

Τα κομψά σκαμπό και τα κλιμακωτά μαγειρικά σκεύη, δίνουν στυλ και διαχρονικότητα σε μια κουζίνα σκανδιναβικού design.

 

Σχέδια κουζίνας σκανδιναβικής αισθητικής

1. Μοντέρνα κουζίνα σκανδιναβικής αισθητικής

Πρόκειται για την κουζίνα First, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για νέους ιδιοκτήτες σπιτιού - από άποψη ηλικίας και γούστου. Αυτός ο μοντέρνος σχεδιασμός κουζίνας, ταιριάζει με το νέο τρόπο ζωής που επιζητά την άνεση και την υψηλή ποιότητα.  Το σπίτι με επίκεντρο την κουζίνα, παρουσιάζεται ως ένας ρευστός χώρος, που σκοπό έχει να προσφέρει έναν ισορροπημένο συνδυασμό δημιουργικότητας και ευελιξίας.

2. Κλασική κουζίνα σκανδιναβικής αισθητικής

Η κουζίνα Memory είναι σχεδιασμένη να δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις σε όσους τη ζουν και τη χαίρονται. Τα σκανδιναβικά στοιχεία παντρεύονται με τον κυρίαρχο Ιταλικό σχεδιασμό,  προσφέροντας απαράμιλλο αισθητικό αποτέλεσμα και υψηλή λειτουργικότητα.

Open Kitchen Concept Design

Η ανοιχτή κουζίνα είναι ίσως η πιο μοντέρνα εκδοχή της σύγχρονης κουζίνας. Η ιδέα της ανοιχτής κουζίνας, είναι ότι μεταφέρει όλους τους χώρους προετοιμασίας και μαγειρέματος στο κέντρο της κουζίνας, προκειμένου να διευκολύνει τους οικοδεσπότες να αλληλεπιδρούν περισσότερο με τους επισκέπτες ή τον μάγειρα της οικογένειας με τα υπόλοιπα μέλη!

Προσελκύει πολλούς νέους ιδιοκτήτες σπιτιών, που αναζητούν μια εναλλακτική λύση σε έναν ενιαίο χώρο διαβίωσης. Με αυτό το είδος διάταξης, δεν υπάρχουν εμπόδια μεταξύ του μάγειρα και των καλεσμένων, ή ακόμη και μεταξύ διαφορετικών δωματίων μέσα στο σπίτι.

Αυτό έχει κάποια πλεονεκτήματα όσον αφορά την άμεση αλληλεπίδραση με φίλους και οικογένεια, αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όταν θέλετε να μείνετε μακριά από τους καλεσμένους σας όταν μαγειρεύετε ή καθαρίζετε.

 

Σχέδια κουζίνας Open Concept

1. Μοντέρνα κουζίνα ανοιχτού τύπου

Η κουζίνα Loft είναι μια ανοιχτού τύπου κουζίνα, που εκφράζει ταυτόχρονα τις πιο πρόσφατες "industrial" αστικές τάσεις. Πρόκειται για έναν μοντέρνο σχεδιασμό κουζίνας, που ικανοποιεί την επιθυμία για την ακατέργαστη ομορφιά του ξύλου, του μετάλλου και του γυαλιού, καθώς και για συμπαγή έπιπλα με vintage, βιομηχανική εμφάνιση δίνοντας έναν δυνατό χαρακτήρα στους ανοιχτούς χώρους.

2. Κλασική κουζίνα ανοιχτού τύπου

Η κουζίνα Casale Laccato παντρεύει το μοντέρνο με το παραδοσιακό στοιχείο. Διατίθεται σε ιδιαίτερα χρώματα για να επιλέξετε το αγαπημένο σας. Πρόκειται για μια κλασική κουζίνα ανοιχτού τύπου, με αξεπέραστη ποιότητα και αισθητική που μόνο η ιταλική τέχνη μπορεί να προσφέρει. Για κλασικά έπιπλα κουζίνας, Gruppo Cucine!

Vintage σχεδιασμός κουζίνας

Το βασικό χαρακτηριστικό μιας vintage κουζίνας, είναι ότι έχει  μια αίσθηση νοσταλγίας - κάνοντας μας να ανατρέχουμε σε απλούστερες, αθώες εποχές και ευτυχισμένες παιδικές αναμνήσεις.

Τι καθορίζει μια κουζίνα ως vintage; Οι ιδιόμορφες τολμηρά χρωματιστές ηλεκτρικές συσκευές, τα ρουστίκ διακοσμητικά στοιχεία, τα ανοιχτά ράφια, τα φανερά κιβώτια και σκεύη, τα ίσως χάλκινα δοχεία και τηγάνια και άλλα vintage μαγειρικά σκεύη που εκτίθενται με υπερηφάνεια.

Vintage σχέδια κουζίνας

Η Vintage κουζίνα 1956 προσδίδει πολυτέλεια στο χώρο και έχει αισθητική βγαλμένη από άλλη εποχή. Σας επιτρέπει να κοιτάξετε πέρα από το χρόνο και το χώρο, και να ζείτε στο παρόν αναβιώνοντας ταυτόχρονα τις πιο ζεστές παιδικές σας αναμνήσεις.

2. Κλασική vintage κουζίνα

Η Vintage Κουζίνα Islamorada, έχει ταυτόχρονα έναν κλασικό χαρακτήρα που κάνει το σπίτι σας το τέλειο μέρος δημιουργίας και χαράς, για όλες τις εποχές!

Industrial σχεδιασμός κουζίνας

Μια κουζίνα με βιομηχανικό (industrial) σχεδιασμό, χαρακτηρίζεται από ψηλά ταβάνια, μεγάλα παράθυρα, ανοιχτούς μεγάλους χώρους και πολλές φορές εκτεθειμένα τούβλα, σωληνώσεις και δοκάρια.

Η βιομηχανική διακόσμηση της κουζίνας, αφορά στη χρήση υλικών με τραχιά υφή, όπως σίδηρο, ξύλο και τσιμέντο, για να δημιουργήσετε μια στιβαρή αλλά εξαιρετικά μοντέρνα αίσθηση.

Με απλά λόγια, μια industrial κουζίνα δεν βασίζεται μόνο στα έπιπλα κουζίνας αλλά και στην κατάλληλη διακοσμητική διαμόρφωση του χώρου.

 

1. Μοντέρνα κουζίνα industrial

Η industrial κουζίνα Opera είναι η πεμπτουσία του πολυτελούς σχεδιασμού κουζίνας που γίνεται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία: κομψή, συμπαγής, πρακτική και άνετη.

Οι δραματικοί όγκοι της κουζίνας αποτελούν μέρος του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, καθιστώντας τον κυρίως χώρο πρωταγωνιστή. Η σχεδιαστική ιδέα συνδυάζει άψογα την τεχνολογία και τη λειτουργικότητα με σύγχρονα διακοσμητικά στοιχεία αστικής αισθητικής.

2. Κλασική κουζίνα industrial

Σύγχρονη αλλά κλασική, η κουζίνα Contemporary ξέρει να εντυπωσιάζει με την αυθεντική ιταλική της αισθητική.

Ανακαλύψτε την στη Gruppo Cucine όπου επιλέγουμε και σας προσφέρουμε τα έπιπλα κουζίνας που επιθυμείτε!

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός μιας κουζίνας είναι για τους ανθρώπους που αγαπούν την απλότητα και τους “ξεκούραστους” οπτικά χώρους. Γενικά χαρακτηριστικά:

 • Η ομορφιά μιας μινιμαλιστικής κουζίνας έγκειται στα υλικά που χρησιμοποιούνται και στη φινέτσα τους.
 • Το μινιμαλιστικό στυλ δεν εστιάζει σε ένα σημείο, εκφράζεται μέσα από την ολότητα.
 • Απαγορεύει την ακαταστασία.
 • Τα έπιπλα κουζίνας διακρίνονται για τις καθαρές και αιχμηρές γραμμές προσφέροντας αέρινη συνολική αισθητική.
 • Η απλότητα είναι το παν. Κρατήστε στην μινιμαλιστική κουζίνα σας μόνο τα είδη που χρειάζεστε. Χωρίς διακοσμητικά, χωρίς περιττά πράγματα.

1. Μοντέρνα μινιμαλιστική κουζίνα

Η κουζίνα Way Materia είναι το απόλυτο σύμβολο του σύγχρονου μινιμαλισμού στο σχεδιασμό κουζίνας. Επικεντρώνεται στις καθαρές γραμμές και την λιτότητα, με στόχο την ενίσχυση των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Το κεραμικό Laminam, καλύπτει με αυθεντικό αρχιτεκτονικό δέρμα τις οικιακές επιφάνειες. Μια επαναστατική ιδέα που χρησιμοποιεί κεραμικές πλάκες από καθαρή πορσελάνη, διαθέσιμη σε μεγάλα μεγέθη και με μειωμένο πάχος, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου στην Ιταλία από τεχνολογίες αιχμής.

2. Κλασική μινιμαλιστική κουζίνα

Με συνεχή παραγωγή από το 1986, η κουζίνα Idea αποτελεί ένα σύμβολο κομψότητας και αισθησιακού συνδυασμού του υποδειγματικού σχεδιασμού κουζίνας και των ιδιαίτερων εξατομικευμένων υλικών.

Η αυστηρότητα των γραμμών και η στοιβαρή ανθεκτικότητα, απαλύνεται από τις μαλακές λεπτομέρειες, δίνοντας ένα στυλ που είναι ταυτόχρονα σύγχρονο και απόλυτα διαχρονικό.

 

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σχέδιο κουζίνας 

Αν ψάχνετε για ένα κομψό και μοντέρνο σχέδιο κουζίνας, οι 3 παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε στη σωστή απόφαση:

 1. Καθορίστε τον προϋπολογισμό σας. Θα σας βοηθήσει να μείνετε σε ένα λογικό εύρος τιμών και επίσης θα σας διευκολύνει να λάβετε τη σωστή απόφαση.

 2. Σκεφτείτε τι είδους διάταξη κουζίνας ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.
 3. Σκεφτείτε πόσο χρόνο και προσπάθεια θέλετε να καταβάλετε στη διαδικασία σχεδιασμού, τόσο σε ο,τι αφορά στα έπιπλα κουζίνας όσο και στην διαμόρφωση του χώρου. Μπορείτε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο ή είναι κάτι που θέλετε να γίνει γρήγορα;

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να βρούμε την ιδανική λύση στα μέτρα σας.

 

Μοιραστείτε το