Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι πιο στυλάτοι τρόποι για να οργανώσεις τον πάγκο της κουζίνας σου

Η οργάνωση του πάγκου της κουζίνας σας είναι προτεραιότητα! Αν θέλετε η κουζίνα σας να φαίνεται και να είναι τακτοποιημένη και καθαρή ενώ ταυτόχρονα πρακτική και λειτουργική, απλά ακολουθήστε τους παρακάτω πιο στυλάτους τρόπους οργάνωσης του πάγκου σας.

Όχι μόνο θα μειώσετε τους χρόνους μαγειρέματος και της ρουτίνας της καθαριότητας, αλλά θα δώσετε στυλ και διακοσμητικές πινελιές στην κουζίνα σας.

1. Διάτρητο πάνελ με στηρίγματα

Ένα διάτρητο panel δεν εξυπηρετεί μόνο στην οργάνωση του πάγκου αλλά αποτελεί και στυλιστική επιλογή. Μπορείτε να το βρείτε σε διάφορα χρώματα και να αξιοποιήσετε διάφορων τύπων στηρίγματα για να έχετε πάντα τακτοποιημένα και προσβάσιμα τα αγαπημένα σας εργαλεία κουζίνας (γάντζους, θήκες, καλαθάκια, ραφάκια).

2. Ειδικές κατασκευές

Υπάρχουν ολοκληρωμένα σετ τακτοποίησης πάγκου κουζίνας στην αγορά. Ένα πολυμορφικό inox στήριγμα με πολλαπλές λύσεις οργάνωσης ή ένας μαγνήτης τοίχου για τα μαχαίρια σας, θα κρατήσει την επιφάνεια εργασίας του πάγκου άδεια και καθαρή, ενώ τα πάντα θα είναι στη διάθεση σας ανά πάσα στιγμή.

3. Επιπλέον ντουλάπια

Αν έχετε κενό τοίχο στην κουζίνα σας πρέπει να τον εκμεταλλευτείτε. Τοποθετήστε επιπλέον έτοιμα ντουλάπια ως επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Μπορείτε να βάλτε σε ψηλότερο ράφι ηλεκτρικές συσκευές ή κατσαρόλες που δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά αδειάζοντας τον πάγκο σας, ενώ στα χαμηλότερα ράφια, υλικά και εργαλεία που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

4. Μπάρες και Γάντζοι

Μια μπάρα με γάντζους ή ανεξάρτητοι γάντζοι κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας σας, μπορούν να σας εξοικονομήσουν αρκετό χώρο στον πάγκο της κουζίνας. Ιδανικά, τοποθετήστε εργαλεία από το ίδιο υλικό. Θα αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο ενώ ταυτόχρονα δεν θα χρειαστεί να τα ψάχνετε -ως συνήθως- στα συρτάρια της κουζίνας.

5. Γωνιά οργάνωσης πάγκου κουζίνας

Δημιουργήστε μια γωνιά στον πάγκο της κουζίνας σας και τοποθετήστε όλα τα σκεύη, εργαλεία και υλικά που χρειάζεστε καθημερινά. Τα διαφανή βάζα είναι μια πολύ όμορφη προσθήκη για την οργάνωση μπαχαρικών, οσπρίων, καφέ κλπ, όπως και οι ξύλινες βάσεις κοπής.

Διαβάστε επίσης: Οργάνωση κουζίνας σε 8+1 εύκολα βήματα

6. Οργάνωση μπαχαρικών

Τα μπαχαρικά είναι βασικό συστατικό στις καθημερινές μαγειρικές δημιουργίες σας. Θέλετε να έχετε εύκολη πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, ίσως πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Διακοσμήστε τα κοντά στο χώρο προετοιμασίας φαγητού και μαγειρέματος, δίνοντας χρώμα και στυλ στον πάγκο της κουζίνας σας.

7. Θήκες-Stand εργαλείων κουζίνας

Μια ξύλινη ή inox θήκη για τα χρήσιμα εργαλεία της κουζίνας σας δεν είναι απλά πρακτική, αλλά μπορεί να διακοσμήσει τον πάγκο σας κοντά στο χώρο του νεροχύτη. Επιλέξτε απόχρωση που ταιριάζει με τα υπόλοιπα φινιρίσματα συσκευών και επίπλων της κουζίνας σας (νεροχύτη, βρύσης, πάγκου, ηλεκτρικής κουζίνας, ψυγείου κλπ).

8. Βάζα αποθήκευσης

Τα βάζα αποθήκευσης είναι η τέλεια λύση για να έχετε τα πάντα οργανωμένα και όμορφα, ενώ διατηρούν φρέσκο το περιεχόμενο τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να έχετε μια αποκλειστική γωνιά στον πάγκο της κουζίνας ή να τα τακτοποιήσετε κατά ύψος σε ένα χαμηλό και άμεσα προσβάσιμο ράφι ή ντουλάπι.

9. Τακτοποίηση ηλεκτρικών μικροσυσκευών

Δεν χρειάζεται ο πάγκος σας να κατακλύζεται από όλες τις ηλεκτρικές μικροσυσκευές που έχετε στο νοικοκυριό σας. Κρατήστε σε εμφανές και λειτουργικό σημείο μόνο τις απολύτως απαραίτητες (καφετιέρα, τοστιέρα, φραπεδιέρα κλπ), ενώ αυτές που χρησιμοποιείτε πιο σπάνια (αποχυμωτής, φρυγανιέρα, blender, smoothie maker κλπ) στα ψηλά ή χαμηλά ντουλάπια της κουζίνας.

 

Δεν χρειάζεται να έχετε πάνω στον πάγκο όλα τα καθαριστικά προϊόντα και αναλώσιμα που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας. Επιλέξτε ένα χαμηλό ντουλάπι για την αποθήκευση τους και κρατήστε μέσα στο νεροχύτη μόνο τα απαραίτητα (σφουγγαράκι, απορρυπαντικό πιάτων, vetex).

Οργάνωση πάγκου κουζίνας συμπέρασμα

Μια κουζίνα με καθαρούς πάγκο θα σας εξυπηρετήσει με πολλούς τρόπους. Όχι μόνο θα φαίνεται άψογη και τακτοποιημένη, αλλά θα έχετε στη διάθεση σας και τον μεγαλύτερο δυνατό χώρο μαγειρέματος.

Ένας τακτοποιημένος πάγκος, σημαίνει επίσης λιγότερα πράγματα για καθάρισμα αλλά και σε μικρότερους χρόνους.

Όσο πιο μινιμαλιστική είναι η διάταξη και η διακόσμηση της κουζίνας σας, τόσο πιο καλή θα είναι η διάθεση σας όταν χαλαρώνετε ή μαγειρεύετε μέσα σε αυτή.

Μοιραστείτε το