Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σωστή διαχείρηση χώρου στα έπιπλα κουζίνας

Ποιες είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε έτσι ώστε να διαχειριστείτε τον χώρο της κουζίνας

Η οργάνωση των στοιχείων και των υπηρεσιών μέσα στην κουζίνα πρέπει να σχεδιαστούν προσεχτικά. Υπάρχει μια άριστη λογική για τη διάταξη τεχνολογικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων: μια κουζίνα πρέπει να στηθεί με βάση τις μετρήσεις των ανοιγμάτων και των κλεισιμάτων των πορτών και των συρταριών, των καρεκλών και των τραπεζιών τα οποία μετακινούνται και μια σειρά από άλλα σημαντικά ζητήματα. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα τεχνολογικά ζητήματα, εκ πρώτης όψεως καθόλου σημαντικά αλλά πολύ σχετικά από πλευράς πρακτικότητας, σας επιτρέπει να κινείστε σε ένα πιο άνετο και λειτουργικό περιβάλλον.

Η επίπτωση των διαστάσεων και του μεγέθους των στοιχείων

Για να σχεδιάσετε  τη διάταξη της κουζίνας σωστά θα πρέπει να γνωρίζετε τις γενικότερες διαστάσεις και μέγεθος όλων των στοιχείων μετρώντας το πλάτος τους, το ύψος και το βάθος τους: αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια κουζίνα πραγματικά φτιαγμένη στα μέτρα σας.

Οι αποστάσεις ανάμεσα στα στοιχεία

Α. Ανάμεσα στο τραπέζι και τον τοίχο θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 120cm για να επιτρέπεται ελεύθερη κίνηση όταν κάποιος κάθεται στο τραπέζι.

Β. Μεταξύ του τραπεζιού και της μονάδας θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 135cm για να μπορείτε να ανοίγετε πόρτες και συρτάρια πίσω από ένα άτομο που κάθεται στο τραπέζι.

Γ. Για το γέμισμα και το άδειασμα του πλυντηρίου πιάτων, θα πρέπει να υπάρχει μια απόσταση τουλάχιστον 120cm.

Μοιραστείτε το