Ζυμαρικά πένες με χοιρινό σε σάλτσα κρέατος | Gruppo Cucine Skip to main content

Ζυμαρικά πένες με χοιρινό σε σάλτσα κρέατος

Πένες με ζυμαρικά σε λευκό πιάτο πάνω σε τραπέζι

Ζυμαρικά πένες με χοιρινό σε σάλτσα κρέατος

 

Υλικά
Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
  • 1 καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κύβο βοδινού
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 1 φλ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε ένα μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν πολτός.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το χοιρινό.

Σοτάρουμε για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ψήνεται.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον πολτό λαχανικών.

Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, το νερό, τον κύβο βοδινού, το πιπέρι, το μπαχάρι και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.

Εντωμεταξύ βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.

Σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.

Βάζουμε τέλος το τριμμένο πεκορίνο, ανακατεύουμε, φήνουμε 2 λεπτά να μαγειρευτεί και να δέσουν όλα τα υλικά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Βασικό Συστατικό: