Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κουζίνα με νησιδα και ντουλάπια

Ανακαίνιση σε παλιά ντουλάπια κουζίνας: Πώς να τα κάνετε καινούργια

Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας έχουν φθαρεί από την πολλή χρήση ή απλά νιώθετε ότι χρειάζονται μια ανανέωση, τότε ήρθε η ώρα για μια ανακαίνιση express! Ίσως φαντάζεστε ότι η ανακαίνιση των παλιών ντουλαπιών κουζίνας είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα, αυτό όμως δεν ισχύει. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούν τα ντουλάπια της κουζίνας σας να δείχνουν σαν καινούργια, χωρίς πολλά έξοδα και ανώφελη ταλαιπωρία. Ας τους δούμε!

Βάψτε τα

Το βάψιμο είναι ένας από τους πιο εύκολους και γρήγορους τρόπους για να ανανεώσετε την εμφάνιση των ντουλαπιών της κουζίνας σας. Δε χρειάζεται να έχουν φθαρεί πολύ ή το προηγούμενο χρώμα να έχει ξεφλουδίσει για να πάρετε την απόφαση να βάψετε τα ντουλάπια σας. Ένα νέο πέρασμα με την ίδια βαφή ή η δοκιμή ενός νέου χρώματος μπορεί να ανανεώσει την εμφάνιση της κουζίνας περισσότερο απ’ όσο φαντάζεστε! Με το κατάλληλο χρώμα και τη σωστή τεχνική βαψίματος, μπορείτε να δώσετε νέο στυλ στην κουζίνα σας, από vintage και rustic κουζίνες μέχρι minimal και μοντέρνες κουζίνες. Αν επιθυμείτε ένα πιο ιδιαίτερο και πρωτότυπο αποτέλεσμα, μπορείτε, αντί να βάψετε όλα τα ντουλάπια το ίδιο χρώμα, να επιλέξετε δύο διαφορετικά χρώματα και να τα χρησιμοποιήσετε εναλλάξ. Ή ακόμα, μπορείτε να βάψετε με άλλο χρώμα το περίγραμμα του κάθε ντουλαπιού και με άλλο το κέντρο του.
 

Κουζίνα χωρίς ντουλάπια
Κουζίνα χωρίς ντουλάπια

Αφαιρέστε τα πορτάκια των ντουλαπιών

Αυτό μπορεί να ακούγεται ένας πολύ δραστικός τρόπος για να ανακαινίσετε τα ντουλάπια σας, όμως αξίζει να τον δοκιμάσετε αν επιθυμείτε ολική ανανέωση της κουζίνας σας. Η διαδικασία είναι απλή: απλά ξεβιδώστε τα πορτάκια από τα ντουλάπια και αφαιρέστε τα! Η αλλαγή δε χρειάζεται να είναι μόνιμη, οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε, μπορείτε να βιδώσετε και πάλι τα πορτάκια στα ντουλάπια. Ο τρόπος αυτός ανακαίνισης θα αναδείξει επίσης τα σερβίτσια σας, τα οποία μέχρι πρότινος κρύβονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες των ντουλαπιών, μετατρέποντάς τα σε διακοσμητικά στοιχεία! Αν, παρόλα αυτά, θέλετε να προστατεύσετε το περιεχόμενο των ντουλαπιών από τη σκόνη, μπορείτε εναλλακτικά να τοποθετήσετε γυάλινα πορτάκια.

 

Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα

Ένας από τους πιο εύκολους, γρήγορους και οικονομικούς τρόπους για να ανανεώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι τα αυτοκόλλητα. Από μίνιμαλ μονόχρωμα αυτοκόλλητα κομμένα σε λωρίδες ή σε τρίγωνα, μέχρι πολύχρωμα με σχέδια λουλουδιών, οι επιλογές είναι πολλές και ταιριάζουν σε όλα τα στυλ κουζίνας, από τις μοντέρνες μέχρι τις κλασικές κουζίνες. Αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, η διακόσμηση των ντουλαπιών που βρίσκονται στο πάτωμα με χρωματιστά αυτοκόλλητα σίγουρα θα τα συναρπάσει και θα δώσει έναν πιο fun αέρα στο χώρο της κουζίνας! Επιπλέον, η χρήση αυτοκόλλητων είναι μια πολύ καλή ιδέα όχι μόνο για τη διακόσμηση της κουζίνας, αλλά και για να καλυφθούν αποτελεσματικά μικροφθορές που μπορεί να υπάρχουν στην επιφάνεια των ντουλαπιών.

Νοτλάπια κουζίνας
Νοτλάπια κουζίνας

Αντικαταστήστε τα χερούλια

Είναι λογικό με τον καιρό τα χερούλια των ντουλαπιών να φθείρονται, ιδίως αν δεν είναι καλής ποιότητας. Η αντικατάσταση των παλιών χερουλιών με νέα ανανεώνει άμεσα τα ντουλάπια, κάνοντάς τα να δείχνουν σαν καινούργια! Επίσης, τα χερούλια που υπάρχουν στα ντουλάπια παλιών σπιτιών δεν είναι συνήθως μοντέρνα, οπότε με την αντικατάστασή τους η κουζίνα σας θα φαίνεται αυτομάτως πιο σύγχρονη. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια τεράστια ποικιλία από χερούλια ντουλαπιών που κυκλοφορούν στην αγορά, ανάλογα με το στυλ που θέλετε να πετύχετε. Μην ξεχνάτε όμως ότι το βασικό σας μέλημα θα πρέπει να είναι σε αυτή την περίπτωση η λειτουργικότητα, οπότε σιγουρευτείτε ότι η τελική σας επιλογή είναι εκτός από καλαίσθητη και βολική στη χρήση!

 

Τα ντουλάπια είναι ένα από τα έπιπλα κουζίνας που μπορούν να ανακαινιστούν σχετικά εύκολα, γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος. Με λίγη έρευνα και πολλή δημιουργικότητα, η κουζίνα σας μπορεί να μοιάζει σαν καινούργια με μερικές μικρές αλλαγές!

Μοιραστείτε το