Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ιστορία Gruppo CuccineΙστορία Gruppo Cuccine

 

Η οικογένεια Λεβεντάκη μετράει 52 χρόνια ενασχόλησης και εμπειρίας με την κατασκευή και τοποθέτηση επίπλών κουζίνας.

Ο Κωνσταντίνος Λεβεντάκης το 1970 ξεκίνησε την δραστηριότητα αυτή, με κόπο και δυσκολίες, χωρίς να έχει καμία δυνατότητα να πάρει ρίσκα, αφού πίσω του είχε μια οικογένεια με τρία παιδιά που έπρεπε να στηρίξει. Πέραν όμως των προκλήσεων αυτών, τα καρκινογόνα υλικά που χρησιμοποιούνταν τότε κατά κόρων για την κατασκευή των επίπλων κουζίνας, του δημιούργησαν ένα σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα που τον σταμάτησε προσωρινά...

Το γεγονός αυτό αποτελεί για τον ίδιο ενά κίνητρο, καθώς τότε ήταν που άρχισε να αναζητά εργοστάσια τα οποία χρησιμοποιούσαν μόνο οικολογικά και φιλικά προς τον άνθρωπο υλικά. Το αποτέλεσμα;

Οι πρώτες του συνεργασίες με επώνυμα Ιταλικά εργοστάσια που διασφάλιζαν όχι μόνο τα επιθυμητά αισθητικά αποτελέσματα αλλά κυρίως τη χρήση υλικών χωρίς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Μαζί του συστρατεύτηκε άμεσα ολόκληρη η οικογένειά του με τα παιδιά, Άρη, Γιώργο και Σοφία να ξεκινούν ένα δύσκολο ταξίδι ως «Ομάδα» εξού και το όνομα: Gruppo Cucine.

Η αρχή δεν έγινε από κάποιο γραφείο ή κατάστημα, αλλά από το παιδικό τους δωμάτιο έχοντας ως πυξίδα έναν απλό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα δανεικό πρόγραμμα σχεδιασμού κουζίνας και μια βαλίτσα από δείγματα.

Οι «εναλλακτικές λύσεις» έπαψαν να υπάρχουν ως ενδεχόμενο, ενώ η αποτυχία δεν υπήρχε ούτε ως ιδέα, ούτε ως λέξη. Χωρίς κεφάλαιο, χωρίς δάνεια ή κρατική βοήθεια, με μόνη κινητήρια δύναμη το ένστικτο, το πάθος και το όραμά τους να αλλάξουν το Status quo στον χώρο των επίπλων κουζίνας, ξεκίνησαν αυτό το όμορφο αλλά δύσκολο και απαιτητικό ταξίδι.

Το ταξίδι αυτό κρατά για την «ομάδα», που πλέον αριθμεί πάνω από 100 μέλη, 20 δημιουργικά χρόνια και... τα γιορτάζουμε μαζί σας!

 

Will: The untamed power
Giorgos Leventakis
TEDxUniversityofPiraeus

TEDxUniveristyofPiraeus - Giorgos Leventakis

Δείτε το βίντεο