Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πλανήτης Γη

Ένα σοφό ρητό λέει: 
«Τη γη δεν την έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας, αλλά την έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας…». 

 

Γι’ αυτό στην Gruppo Cucine έχουμε αναλάβει αυτό το καθήκον και καθημερινά καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε νασυμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη Γη, το σπίτι όλων μας. 

 

Εταιρική ευθύνη - Έπιπλα κουζίνας - Πλανήτης γη

 

Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά να γνωρίζουμε πως μέσα από μια σειρά από υπεύθυνες δράσεις, ενέργειες και επιλογές, βάζουμε κι εμείς ένα λιθαράκι για να κάνουμε τη ζωή των γύρω μας πιο ασφαλή και ποιοτική. Πιο αναλυτικά:

 

  • Όλα μας τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από οικολογικά και ακίνδυνα υλικά, αποφεύγοντας τις χαμηλού κόστους λύσεις που συχνά κατασκευάζονται από επικίνδυνα για την υγεία υλικά.

  • Κάθε μας προϊόν διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και είναι εγκεκριμένα για εσωτερικούς χώρους σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα, με τα εργοστάσια που τα κατασκευάζουν να τα εξάγουν σε πάνω από 80 χώρες, με ακόμα αυστηρότερα πρότυπα από την Ελλάδα.

  • Για κάθε κουζίνα που τοποθετούμε, φυτεύουμε κι ενα δέντρο. Το 2020 η  Gruppo Cucine έγινε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έλαβε το βραβείο Planet Guardian απο την οργάνωση we4all.com

  • Η ευαισθητοποίησή μας σχετικά με την κλιματική αλλαγή μας έχει οδηγήσει σε συνεργασίες με εργοστάσια τα οποία χρησιμοποιούν μόνο πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, πιστοποιημένα και φιλικά προς τον άνθρωπο, ενώ και η ενέργεια που καταναλώνεται για την κατασκευή μια κουζίνας προέρχεται 100% από φωτοβολταϊκά πάνελ.

  • Ταυτόχρονα, σε όλα τα καταστήματά μας έχουμε εισαγάγει ποδήλατα για τις μετακινήσεις των εργαζομένων της εταιρείας, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στους ανθρώπους μας για την αποφυγή ρύπων στην ατμόσφαιρα.

  • Στην Gruppo Cucine επενδύουμε διαρκώς στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καλύπτοντας πλήρως με αυτόν τον τρόπο τις ενεργειακές ανάγκες όχι μόνο των καταστημάτων αλλά και των αποθηκών μας. Και πλέον, κάθε μας κατάστημα διαθέτει σύγχρονες παροχές τροφοδοσίας ρεύματος για την φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων!

  • Και τέλος, με τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρίας έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τη χρήση χαρτιού στο 80%. Σε αυτό συμβάλλετε κι εσείς όταν λαμβάνετε την προσφορά σας για την κουζίνα ή την ντουλάπα σε ηλεκτρονική μορφή!

 

Στην Gruppo Cucine η προσπάθεια για ένα πιο πράσινο και καθαρό περιβάλλον δεν σταματά ποτέ. Και σε αυτό είμαστε όλοι μαζί!

 

Gruppo Cucine - Design Different