Τορτελίνια με μανιτάρια, ροκφόρ & ξηρούς καρπούς
Υλικά
- 500 γρ. τορτελίνια με τυρί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 100 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 25 γρ. καρύδια
- 25 γρ. κάσιους
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml γάλα εβαπορέ
- 100 γρ. ροκφόρ
- 3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνουμε, επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και τα διατηρούμε στην άκρη ζεστά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρύδια, τα κάσιους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ, το ροκφόρ και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα τορτελίνια, ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε σε πιάτα.
Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και το μαϊντανό και σερβίρουμε.