Αλμυρές κρέπες σπανάκι με κατίκι Δομοκού και λιαστές ντομάτες
Υλικά
- 4 αβγά
- 3 φλ. φύλλα σπανάκι, φρέσκα
- 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 φλ. γάλα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1/3 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. κατίκι Δομοκού
- 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. ηλιόσπορους
Διαδικασία
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και το σπανάκι και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Αδειάζουμε 1/3 φλ. από το μείγμα στο τηγάνι και το ανακινούμε με γρήγορες κινήσεις, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα στον πάτο του τηγανιού.
Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί για 1-2 λεπτά, μέχρι οι άκρες να φανούν έτοιμες.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους.
Αλείφουμε κάθε κρέπα με 1 κ.σ. κατίκι Δομοκού, ρίχνουμε διάσπαρτα 1 κ.σ. λιαστές ντομάτες και 1 κ.γ. ηλιόσπορους.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διπλώνουμε την κρέπα σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες κρέπες και σερβίρουμε.