Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τοίχος Κουζίνας από Ξύλο

Μοντέρνες προτάσεις διακόσμησης του τοίχου της κουζίνας

Η κουζίνα είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που χρησιμοποιούνται πολύ και καθημερινά, είναι όμως και από τους πιο δύσκολους από άποψη διακόσμησης, ίσως επειδή αποτελεί κατεξοχήν λειτουργικό χώρο.

Η αλήθεια είναι όμως ότι η διακόσμηση των τοίχων της κουζίνας μπορεί να δώσει μια πιο προσωπική και φιλόξενη πινελιά στο χώρο αυτό, συνδυάζοντας το στυλ με την πρακτικότητα. Ας δούμε μερικούς δημιουργικούς και εύκολους τρόπους για να μεταμορφωθεί η κουζίνα σας σε ένα από τα πιο όμορφα δωμάτια του σπιτιού!

Ζωντανέψτε το χώρο με μια ταπετσαρία

Μια ταπετσαρία μπορεί να ζωντανέψει αυτόματα τους τοίχους της κουζίνας σας, κάνοντάς τους το πρώτο πράγμα που θα παρατηρεί κανείς μπαίνοντας στο χώρο. Ανάλογα με το στυλ και το μοτίβο της ταπετσαρίας που θα επιλέξετε (floral, minimal, γεωμετρικό, μονόχρωμο, vintage, boho κτλ) η κουζίνα θα αποκτήσει νέο χαρακτήρα και αισθητική. Μία ταπετσαρία σε πράσινους και γήινους τόνους, εμπνευσμένη από τη φύση, ταιριάζει άψογα με τους φυσικούς τόνους του ξύλου των επίπλων κουζίνας. Από την άλλη, μια ταπετσαρία με απαλούς χρωματικούς τόνους και διακριτικά μοτίβα, δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Φυσικά, η ταπετσαρία δεν είναι ένας τρόπος διακόσμησης που διαρκεί για πάντα, αφού με το χρόνο φθείρεται και λερώνεται, οπότε θα πρέπει να την αλλάζεται κάθε περίπου 6 χρόνια.

Ταπετσαρία και διακοσμητικά σε τοίχο κουζίνας
Διακοσμητικά πιάτα σε τοίχο κουζίνας

Κρεμάστε πιάτα στον τοίχο

Το να καλύψετε έναν ολόκληρο τοίχο ή ένα κομμάτι του τοίχου με πιάτα είναι ένας από τους πιο οικονομικούς και παραδοσιακούς τρόπους για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας. Αν έχετε περίτεχνα vintage πιάτα από συγγενείς ή αν έχετε μαζέψει ζωγραφισμένα και ιδιαίτερα πιάτα από τα ταξίδια σας, τα οποία είναι μονίμως κλεισμένα σε ένα ντουλάπι, ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε δημιουργικά! Αν πάλι δεν έχετε ήδη πιάτα τα οποία να δείχνουν ωραία στον τοίχο σας, κάνοντας μια βόλτα σε μαγαζιά με αντίκες ή σε ένα υπαίθριο bazaar, σίγουρα θα βρείτε μοναδικά και εντυπωσιακά κομμάτια. Αυτή η ιδέα διακόσμησης είναι ιδανική και για τις πιο μικρές κουζίνες, στις οποίες δεν υπάρχει πολύς χώρος που να μπορεί να διακοσμηθεί με άλλους τρόπους.

Δημιουργήστε μια σύνθεση από πλακάκια

Μια σύνθεση από πολύχρωμα πλακάκια σε διάφορα μοτίβα μπορεί να μεταμορφώσει έναν αδιάφορο λευκό τοίχο σε έργο τέχνης μέσα σε λίγα λεπτά!

  • Για ένα δημιουργικό και στυλάτο αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμα πλακάκια.
  • Για ένα πιο ομοιόμορφο και minimal αποτέλεσμα, μπορείτε να καλύψετε τον τοίχο ή την πλάτη της κουζίνας σας με μονόχρωμα πλακάκια.
  • Μπορείτε ακόμα να κάνετε ένα συνδυασμό των δύο, όμως σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να επιλέξτε παρόμοιους χρωματικούς τόνους που ταιριάζουν μεταξύ τους.
  • Επιπλέον, μπορείτε να πειραματιστείτε με το μέγεθος της επιφάνειας που θα καλύψετε -δε χρειάζεται να καλυφθεί όλος ο τοίχος, ένα μέρος του αρκεί για να ζωντανέψει η επιφάνεια.
Διακόσμηση με πίνακες στην κουζίνα
Διακόσμηση με πίνακες στην κουζίνα

Κρεμάστε πίνακες

Οι πίνακες δεν είναι μόνο μια ιδέα διακόσμησης του σαλονιού, αποτελούν και έναν ιδανικό τρόπο για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας -ιδίως αν έχετε μεγαλύτερη κουζίνα, και άρα μεγαλύτερες επιφάνειες τοίχων. Το καλύτερο σημείο να τοποθετηθούν οι πίνακες είναι ένας άδειος τοίχος, κατά προτίμηση λευκός ή βαμμένος με κάποιο άλλο ανοιχτό χρώμα. Επιλέξτε μερικούς πίνακες με έντονα χρώματα και μοτίβα, οι οποίοι θα τραβήξουν την προσοχή και θα δώσουν ζωντάνια στην κουζίνα σας. Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα, μπορείτε να διαλέξετε πίνακες με βασικά χρώματα που είναι ίδια με τα χρώματα της κουζίνας, αλλά και κάποια τα οποία είναι διαφορετικά, για να είναι πιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα!

Η διακόσμηση των τοίχων της κουζίνας είναι ένας τρόπος για να δώσετε νέο αέρα και αισθητική στην κουζίνα σας. Όποιο τρόπο διακόσμησης κι αν επιλέξετε, φανείτε δημιουργικοί και ευρηματικοί -δε χρειάζεται ούτε να ξοδέψετε πολλά χρήματα, ούτε να αφιερώσετε πολύ χρόνο. Με μερικά αντικείμενα-κλειδιά, η κουζίνα σας μπορεί να μεταμορφωθεί!

 

Μοιραστείτε το