Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρωτότυπες Ιδέες Στολίσματος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Τα Χριστούγεννα δίνουν αμέτρητες αφορμές για γιορτινά τραπέζια και καλέσματα, οπότε η τραπεζαρία και το τραπέζι της κουζίνας έχουν την τιμητική τους. Πώς όμως μπορείτε να τα στολίσετε, ώστε να γίνουν μέρος της διακόσμησης; Αν αναρωτιέστε ‘Πώς να στολίσω το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;’, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες ιδέες στολίσματος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, ώστε να το διακοσμήσετε με επιτυχία. Πάμε να τις δούμε!

Πώς να στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το τραπέζι είναι ένα από τα πιο σημαντικά έπιπλα κουζίνας, αφού σε αυτό λαμβάνουν χώρα όλα τα γεύματα και δείπνα, γιορτινά και μη. Επομένως, ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού θα πρέπει να βασίζεται στο γούστο σας, αλλά να ταιριάζει και με το στολισμό του υπόλοιπου χώρου. Με τα απλά tips και ιδέες που μοιραζόμαστε μαζί σας παρακάτω, μπορείτε να το στολίσετε εντυπωσιακά, χωρίς κόπο.
 

Στολίστε το κέντρο του τραπεζιού


Ο στολισμός στο κέντρο του τραπεζιού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Αν θέλετε λοιπόν να δημιουργήσετε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ξεκινήστε διακοσμώντας το! Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το διακοσμήσετε είναι πραγματικά αμέτρητοι: κεριά με χειμωνιάτικα αρώματα, αποξηραμένα λουλούδια, Χριστουγεννιάτικες μπάλες, αλεξανδρινά, γκι, κλαδιά πεύκου ή ελάτου, γιρλάντες, κουκουνάρια… Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και είναι σίγουρο ότι θα φτιάξετε μία εξαιρετικά πρωτότυπη κεντρική σύνθεση!

Στρώστε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με λεπτομέρεια

Το στρώσιμο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι μία γιορτινή ιεροτελεστία, η οποία συχνά περιλαμβάνει πολλά μέλη της οικογένειας! Ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε στο στρώσιμο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι το κάθε φαγητό του μενού να σερβίρεται στο σωστό πιάτο και να συνοδεύεται από τα κατάλληλα σερβίτσια. Για παράδειγμα, η σούπα θα πρέπει να σερβιριστεί στο σωστό βαθύ πιάτο και το κουταλάκι και πιρουνάκι του γλυκού θα πρέπει να μπουν πάνω από το πιάτο. Αυτές οι λεπτομέρειες θα δείξουν πόσο επιδέξιοι είστε ως οικοδεσπότες! Και αν αναρωτιέστε πώς στρώνεται το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, υπάρχουν αμέτρητα βίντεο που θα σας καθοδηγήσουν σχετικά με τη σωστή σειρά που θα πρέπει να μπουν τα σερβίτσια.

Διακοσμήστε τα πιάτα

Κι όμως, τα πιάτα προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία γιορτινής διακόσμησης στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι τρόποι να τα διακοσμήσετε είναι, και σε αυτή την περίπτωση, πολλοί! Μία Χριστουγεννιάτικη μπάλα, ένα γιορτινό cupcake ή μπισκότο πιπερόριζας, ένα ριγέ μπαστουνάκι, ένα μικρό κερί, μερικά marshmallows… Ακόμα και το πιο μικρό στολίδι μπορεί να δώσει γιορτινό χαρακτήρα στα πιάτα σας! Κάτι ακόμα που δεν πρέπει να λείπει από τα πιάτα, είτε μέσα, είτε πάνω από αυτά, είναι μία μικρή κάρτα με το όνομα του κάθε καλεσμένου. Ακόμα κι αν οι καλεσμένοι σας είναι λίγοι, αυτό είναι κάτι που θα δώσει μία extra νότα επισημότητας στην περίσταση!  

 

Extra tip: Εκτός από τα πιάτα, μπορείτε να διακοσμήσετε και τα ποτήρια. Για να δώσετε μία ακόμα πιο γιορτινή πινελιά στα κολωνάτα ποτήρια σας, όπως αυτά της σαμπάνιας, μπορείτε να δέσετε έναν κόκκινο φιόγκο στη βάση τους!

 

Κάντε πρωτότυπους χρωματικούς συνδυασμούς

Μπορεί τα κλασικά χρώματα των γιορτών να είναι το πράσινο, το κόκκινο και το λευκό, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει αν περιοριστείτε σε αυτά. Ειδικά στην περίπτωση που έχετε μία μοντέρνα κουζίνα ή έναν μοντέρνο χώρο τραπεζαρίας, μπορείτε να ‘παίξετε’ και με άλλα χρώματα, όπως το ροζ, το ασημί, το μπλε και το μωβ. Επιλέγοντας τα κατάλληλα αξεσουάρ στα χρώματα αυτά, θα πετύχετε έναν πρωτότυπο γιορτινό στολισμό που δε θα μοιάζει με κανέναν άλλο!

Διπλώστε τις πετσέτες σε όμορφα σχέδια

Οι πετσέτες που θα χρησιμοποιήσουν οι καλεσμένοι σας είναι κάτι παραπάνω από χρηστικά αντικείμενα -με την κατάλληλη τεχνική διπλώματος μπορούν να μετατραπούν σε κεντρικά διακοσμητικά στοιχεία του τραπεζιού. Γι’αυτό, κάντε μία έρευνα στο διαδίκτυο για να βρείτε τους πιο πρωτότυπους και γιορτινούς τρόπους διπλώματος. Μπορείτε να διπλώσετε τις πετσέτες σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου, αστεριού, αλεξανδρινού, γκι, σκούφου του Αγίου Βασίλη, φιόγκου και σε πολλά άλλα σχέδια. Προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία για να φανείτε δημιουργικοί!

Συνδυάστε διαφορετικά σερβίτσια μεταξύ τους

Ίσως έχετε στο μυαλό σας ότι το τέλειο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα πρέπει να αποτελείται από πιάτα και μαχαιροπίρουνα του ίδιου σερβίτισιου. Παρόλο που αυτό όντως θα δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αν θέλετε πραγματικά να πρωτοτυπήσετε και να δώσετε ενδιαφέρον στο τραπέζι σας, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά σερβίτσια μεταξύ τους. Για παράδειγμα, τα βαθιά πιάτα ενός σερβίτσιου μπορούν να είναι τοποθετημένα πάνω από τα ρηχά ενός άλλου. Ή τα κουταλάκια του γλυκού να ανήκουν σε άλλο σερβίτσιο από αυτά της σούπας. Δοκιμάστε διάφορους συνδυασμούς, μέχρι να καταλήξετε στο αποτέλεσμα που σας ικανοποιεί!

Δώστε σημασία στα αξεσουάρ σερβιρίσματος

Μπορεί να παίζουν δευτερεύοντα ρόλο στην εμφάνιση του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, όμως η χρήση τους είναι απαραίτητη για να απολαύσετε το γεύμα σας! Επομένως, καλό είναι να επενδύσετε σε μερικά κομψά αξεσουάρ σερβιρίσματος, όπως οι κουτάλες και οι λαβίδες, αλλά και δοχεία σερβιρίσματος, όπως τα ταψιά και οι πιατέλες. Έτσι, όχι μόνο οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να σερβιριστούν πιο εύκολα τα φαγητά που έχετε ετοιμάσει, αλλά θα δώσετε και μία νέα πνοή στην αισθητική του τραπεζιού!

 

Αυτές ήταν λοιπόν μερικές ιδέες στολίσματος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, οι οποίες σίγουρα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε όμως ότι το πιο σημαντικό είναι να βάλετε τη δική σας πινελιά στο γιορτινό τραπέζι, ώστε να αντικατοπτρίζει το γούστο σας. Χρόνια πολλά!

 

 

 

Μοιραστείτε το