Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μοντέρνα έπιπλα κουζίνας: 6 tips για να τα αναδείξετε

Τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας είναι η απόλυτη τάση αυτή τη στιγμή στις κουζίνες και αποτελούν μια επένδυση που θα παραμείνει διαχρονική και στιλάτη στο μέλλον. Το θέμα είναι ότι δεν αρκεί απλώς να έχετε στην κουζίνα σας ποιοτικά και όμορφα έπιπλα, για να δείχνει αυτή μαγευτική. Για να καταφέρετε να τη μεταμορφώσετε σε μια όαση, στην οποία θα έχετε όρεξη να περνάτε πολλές ώρες, θα πρέπει να προσέξετε και ορισμένα επιπλέον πράγματα, τα οποία θα αναδείξουν τα έπιπλα της κουζίνας σας με τον καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο.

Ανοιχτοί διάδρομοι

Ένα συχνό λάθος που γίνεται στις κουζίνες είναι να προσπαθούμε να χωρέσουμε πολλά πράγματα και αποθηκευτικούς χώρους, με αποτέλεσμα να μη μένει καθόλου ελεύθερο διάστημα ανάμεσα στα έπιπλα και τις συσκευές. Σε ένα δωμάτιο, όμως, στο οποίο κινούμαστε πολύ και κάνουμε διάφορες δουλειές, χρειαζόμαστε ελευθερία κινήσεων με διαδρόμους ανοιχτόκαρδους και βολικούς. Προσέξτε, επίσης, τη διάταξη των ντουλαπιών, για να ανοίγουν ανεμπόδιστα!

Γυάλινες λεπτομέρειες

Ένα στοιχείο που δείχνει πολύ όμορφο στις μοντέρνες κουζίνες είναι το γυαλί. Αυτό μπορεί να προστεθεί ως πόρτα στα ντουλάπια και τα συρτάρια ή απλώς να έχει τη σημασία του μέσω παραθύρων που θα φωτίσουν ικανοποιητικά την κουζίνα.

Ύψος ντουλαπιών και συσκευών

Όσο στιλάτα και αν είναι τα έπιπλα κουζίνας, αν δεν είναι πρακτικά, τότε απλώς δεν θα επιτελέσουν το ρόλο τους. Προσέξτε, λοιπόν, το ύψος των ντουλαπιών, ώστε να μπορείτε να βρίσκετε και να πιάνετε εύκολα αυτό που θέλετε, ενώ με συσκευές όπως ο φούρνος μικροκυμάτων πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να είναι σε χαμηλό ή ψηλό ύψος, για να τις φτάνουν ή να μην τις φτάνουν τα παιδιά.

Statement στοιχείο

Για να αποκτήσει χαρακτήρα η κουζίνα, πρέπει να έχει ένα σημείο, το οποίο θα προσελκύει τα βλέμματα. Διαφορετικά, θα είναι αψεγάδιαστη μεν, αδιάφορη δε. Τέτοιο στοιχείο μπορούν να είναι τα πλακάκια σε εκκεντρικά σχέδια, τα ντουλάπια σε ένα έντονο και φωτεινό χρώμα, όπως το πορτοκαλί, ή ένας τοίχος με πολλούς πίνακες.

Νησίδα

Αν έχετε μια μεγάλη κουζίνα, αναλογιστείτε την πιθανότητα να προσθέσετε μια νησίδα στο κέντρο της, η οποία θα αναδείξει το δωμάτιο. Αυτή μπορεί να χρησιμεύει ως χώρος μαγειρικής αλλά και φαγητού, ενώ μπορεί να έχει και ντουλάπια για έξτρα αποθηκευτικό χώρο.

Οργάνωση και τάξη

Το βασικό χαρακτηριστικό των μοντέρνων κουζινών είναι η λιτότητα και η απλότητά τους. Τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας είναι σχεδιασμένα σε αφηρημένες γραμμές που ξεκουράζουν το μάτι και δίνουν την αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας. Αν, όμως, η κουζίνα δεν είναι τακτοποιημένη, αυτή η ομορφιά όχι μόνο δεν θα φανεί αλλά θα δημιουργηθεί ταυτόχρονα και μια έντονη παραφωνία. Γι’ αυτό, είναι πολύ βασικό να έχετε σε κοινή θέα τα απολύτως απαραίτητα και να επενδύσετε σε αποθηκευτικούς χώρους που θα σας επιτρέψουν να κρύψετε ό,τι δεν ταιριάζει με αυτή την τακτική εικόνα.

Μοιραστείτε το