Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

GC Earth Project: Κινούμαστε οικολογικά!

Στη Gruppo Cucine τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει βάση στην μετατροπή του δικτύου μας σε εξολοκλήρου eco, με μια σειρά μετατροπών που έχουμε υιοθετήσει.

Όλα μας τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από οικολογικά και ακίνδυνα υλικά, αποφεύγοντας τις χαμηλού κόστους λύσεις που συχνά χρησιμοποιούν επικίνδυνα για την υγεία και τον πλανήτη υλικά. Διαθέτουμε για τα προϊόντα μας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και είναι εγκεκριμένα για εσωτερικούς χώρους σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα.

Σε όλα τα καταστήματά μας έχουμε εισαγάγει ποδήλατα για τις μετακινήσεις των εργαζομένων μας, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στους ανθρώπους της για την αποφυγή ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Επενδύουμε διαρκώς στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καλύπτοντας πλήρως με αυτόν τον τρόπο τις ενεργειακές ανάγκες όχι μόνο των καταστημάτων αλλά και των αποθηκών μας.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Blink εγκαταστήσαμε στα καταστήματα μας ταχυφορτηστές για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Οι ταχυφορτιστές αυτοί ανήκουν στο ευρύτερο δίκτυο της Blink και μέσα από απλά βήματα δίνουν στον κάτοχο ενός ηλεκτρικού οχήματος τη δυνατότητα να φορτίσουν το όχημά του. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε ενεργά στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων που προκύπτουν από την κάθε είδους τροχοφόρα μετακίνηση.

Τέλος, με τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρίας μας έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τη χρήση χαρτιού στο 80%. Σε αυτό συμβάλλετε κι εσείς όταν λαμβάνετε την προσφορά σας για την κουζίνα ή την ντουλάπα σε ηλεκτρονική μορφή!

Επίσης δημιούργησαμε  το “GC earth project” ένα καινοτόμο πρόγραμμα οικολογικών δράσεων. Ο σκοπός του είναινα προωθήσει μια σειρά ενεργειών που πρώτη η ίδια υλοποιεί. Οι δράσεις αυτές, στόχο έχουν να κάνουν το περιβάλλον καλύτερο, αλλά και να προσφέρουν λύσεις σε μια σειρά οικολογικών προβλημάτων.

Στα πλαίσια του λοιπόν για κάθε κουζίνα που τοποθετούμε, φυτεύουμε κι ένα δέντρο. Το 2020 η Gruppo Cucine έγινε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έλαβε το βραβείο Planet Guardian από την οργάνωση we4all.com.

Πιστοί λοιπόν στο πλάνο μας αυτό, αλλά και στο να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας, θα πραγματοποιούμε συνεχώς νέες δράσεις που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα και θα ενισχύουν το οικολογικό μας προφίλ, έχοντας ως στόχο να γίνουμε η πρώτη πράσινη εταιρεία στην Ελλάδα.

Μοιραστείτε το