Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Exclusive έπιπλά κουζίνας με νησίδα

5 ιδέες για νησίδες κουζίνας που θα αναβαθμίσουν το στυλ του σπιτιού σας

Ψάχνετε ιδέες για να ανανεώσετε την κουζίνα σας; Η νησίδα κουζίνας μπορεί να είναι η τέλεια προσθήκη που θα σας βοηθήσει να πετύχετε το στυλ και τη λειτουργικότητα που αναζητάτε. Οι νησίδες κουζίνας έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια λόγω του σχεδιασμού τους που εκ των πραγμάτων μεταμορφώνει την κουζίνα σε άκρως λειτουργική. Είτε επιθυμείτε να προσθέσετε στον χώρο της κουζίνας σας μια πιο μοντέρνα πινελιά είτε κάτι πιο κλασικό, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές.
Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 5 μοναδικές ιδέες για νησίδες που αναβαθμίζουν τα έπιπλα κουζίνας. Από κομψά σύγχρονα και πιο μοντέρνα σχέδια, μέχρι ρουστίκ για μια πιο κλασική κουζίνα, σίγουρα θα λάβετε την έμπνευση που χρειάζεστε για τον δικό σας χώρο!

1) Προτιμήστε τολμηρά χρώματα

Τολμηρά χρώματα σε καμβα

Η προσθήκη μιας πολύχρωμης νησίδας στην κουζίνας σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε στυλ και λάμψη στο χώρο σας. Σκεφτείτε να επιλέξετε ένα τολμηρό, έντονο χρώμα στη νησίδα της κουζίνας σας, όπως το κόκκινο ή το μαύρο. Μια κόκκινη νησίδα  θα κλέψει την παράσταση με την έντονη απόχρωσή της, ενώ μια μαύρη  θα προσδώσει στον χώρο έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Αν είστε λάτρεις των πιο γήινων αποχρώσεων, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε μια νησίδα σε μια πιο απαλή απόχρωση όπως το μπεζ, και άλλες παστέλ αποχρώσεις από αγαπημένα σας χρώματα, όπως το μπλε ή το πράσινο. Όποιο χρώμα κι αν επιλέξετε, φροντίστε να το ενσωματώσετε και σε άλλους χώρους της κουζίνας σας, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αρμονικό.

2) Αναμείξτε και ταιριάξτε τα υλικά

Χρωματολόγιο

Μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις όσον αφορά τις σύγχρονες νησίδες κουζίνας είναι ο συνδυασμός των υλικών. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια μοναδική και οπτικά εντυπωσιακή εμφάνιση που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα σε κάθε επισκέπτη στο σπίτι σας. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να συνδυάσετε μια νησίδα κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα με επιφάνεια από γρανίτη ή επιλέξτε έναν πάγκο από laminate με νησίδα κουζίνας από ασβεστόλιθο. Οι επιλογές είναι ατελείωτες, οπότε βάλτε φαντασία και δημιουργήστε κάτι πραγματικά μοναδικό. Τολμώντας να συνδυάσετε διαφορετικά  υλικά, επιφάνειες και υφές, που αρχικά ίσως να πιστεύατε ότι δεν θα ταίριαζαν μεταξύ τους, θα προσθέσετε τόσο χαρακτήρα στη νησίδα της κουζίνας σας, όσο και παράλληλα μια μοντέρνα αίσθηση σε ολόκληρο τον χώρο.

3) Κάντε την πολυλειτουργική

Όταν πρόκειται για νησίδες κουζίνας, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι πολυλειτουργικές. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να κάνετε τη νησίδα σας να λειτουργεί για εσάς. Σκεφτείτε να προσθέσετε καθίσματα και αποθηκευτικούς χώρους για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σημείο για πολλές ευχάριστες και ήρεμες συναντήσεις  με την οικογένεια και τους φίλους σας. Μπορείτε επίσης να γίνετε δημιουργικοί και να προσθέσετε στη νησίδα σας έναν φούρνο ή μια ηλεκτρική κουζίνα για να διευκολύνετε το μαγείρεμα, ή ακόμη και έναν νεροχύτη αν ο χώρος σας το επιτρέπει. Οι νησίδες κουζίνας υπάρχουν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, οπότε υπάρχουν πολλές επιλογές για να καλύψουν τις ανάγκες σας. Απλά πριν προβείτε στον σχεδιασμό της και επιλέξετε ποιος τύπος νησίδας είναι κατάλληλος για εσάς, φροντίστε να λάβετε υπόψη σας τον διαθέσιμο χώρο που διαθέτετε.

4) Σκεφτείτε πέρα από τα συνηθισμένα

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό μιας νησίδας κουζίνας, δεν χρειάζεται να επιμείνετε στο τυπικό ορθογώνιο σχήμα. Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και σκεφτείτε ένα πιο μοναδικό σχέδιο που θα προσθέσει οπτικό ενδιαφέρον και χαρακτήρα στην κουζίνα σας. Δοκιμάστε μία οβάλ ή στρογγυλή νησίδα, ή ακόμα και μία νησίδα με καμπύλη στην άκρη. Οι ρουστίκ νησίδες κουζίνας μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική επιλογή για μια πιο χαλαρή αίσθηση. Προσθέστε ένα κρεμαστό φωτιστικό κουζίνας πάνω από τη νησίδα και δημιουργήστε έτσι μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.  Για ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα, σκεφτείτε νησίδες κουζίνας με τελείωμα που μοιάζει με καταρράκτη. Με οποιοδήποτε από αυτά τα δημιουργικά σχήματα και σχέδια, θα έχετε σίγουρα μια νησίδα κουζίνας που θα ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες!

5) Δώστε βάση στις λεπτομέρειες

Λεπτομέριες ραφιων κουζίνας

Όταν επιλέγετε τις λεπτομέρειες στις νησίδες κουζίνας, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το χώρο. Θέλετε ένα ψυγείο κρασιών; Έναν επιπλέον νεροχύτη ή ένα πλυντήριο πιάτων; Μια μπάρα για να απολαμβάνετε το πρωινό σας; Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό της νησίδας της κουζίνας σας για να την κάνετε πιο λειτουργική.

  • Νησίδα κουζίνας με ψυγείο κρασιών: Θα διευκολύνει ιδιαίτερα τις συναντήσεις με φίλους, καθώς παρέχει έναν εύκολο τρόπο αποθήκευσης και σερβιρίσματος ποτών. 

  • Νησίδα με πάγκο κοπής:, Αν είστε λάτρεις της μαγειρικής και χρειάζεστε επιπλέον χώρο που θα κάνει πιο λειτουργική την καθημερινότητά σας στην κουζίνα, τότε η προσθήκη ενός πάγκου κοπής μπορεί να προσφέρει άφθονο χώρο για να μπορείτε για παράδειγμα να ανοίγετε ζύμη, να κόβετε λαχανικά ή να ετοιμάζετε τα γλυκά σας.

  • Νησίδα με νεροχύτη και χώρο για πλυντήριο πιάτων: Αν είστε κάποιος που αγαπάει να μαγειρεύει, η νησίδα κουζίνας με νεροχύτη και ειδικό χώρο για πλυντήριο πιάτων μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια όταν πρόκειται για την καθαριότητα μετά από κάθε γεύμα! 

  • Νησίδα με πάσο και σκαμπό: Για όσους απολαμβάνουν να περνούν τον χρόνο τους  στην κουζίνα, η προσθήκη μιας νησίδα με πάσο και ψηλά σκαμπό, μπορεί να δημιουργήσει ένα άνετο σημείο όπου θα απολαμβάνετε τα γεύματα και τις συζητήσεις με φίλους και οικογένεια, ενώ θα μπορούν να σας κάνουν και παρέα τις φορές που εσείς θα μαγειρεύετε!

Extra tip! Στην περίπτωση μάλιστα που επιθυμείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας, επιλέγοντας κάποια μοντέρνα κουζίνα με πάσο, μπορείτε για παράδειγμα να το προσθέσετε σαν επέκταση του πάγκου εργασίας σας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραπάνω προτάσεις, μπορείτε να επιλέξετε μια νησίδα κουζίνας προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας. Με έμφαση στον προσεκτικό σχεδιασμό, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε στον χώρο σας μια νησίδα που είναι όμορφη και και παράλληλα λειτουργική.

Μοιραστείτε το