Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τι χρώμα να επιλέξετε για τον πάγκο της κουζίνας σας

Τι χρώμα να επιλέξετε για τον πάγκο της κουζίνας σας

Ο πάγκος είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μέρη της κουζίνας που χρησιμοποιούνται περισσότερο! Η αλήθεια είναι όμως ότι ο πάγκος δεν εξυπηρετεί μόνο πρακτικούς σκοπούς (προετοιμασία υλικών, σερβίρισμα φαγητού, αποθήκευση εργαλείων κουζίνας), αλλά και  αισθητικούς, αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αισθητικής του χώρου. 

 

Ας δούμε μερικά κλασικά και μοντέρνα χρώματα πάγκων κουζίνας, πρωτότυπα υλικά, καθώς και ενδιαφέροντες συνδυασμούς που μπορούν να δώσουν νέο αέρα στην κουζίνα σας!

Γκρι 

Μια λευκή κουζίνα με γκρι πάγκο, μια μαύρη κουζίνα με γκρι πάγκο ή μια total grey κουζίνα αποτελούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε! Το γκρι, ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα για τον πάγκο της κουζίνας, μπορούμε να το βρούμε σε διάφορα υλικά, όπως το μάρμαρο, ο βακελίτης και το ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο έχει μια χαρακτηριστική μεταλλική απόχρωση του γκρι. Παρόλο που μέχρι τώρα χρησιμοποιούταν κυρίως σε επαγγελματικές κουζίνες, το ανοξείδωτο ατσάλι πλέον είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και μοντέρνα υλικά για τον πάγκο της οικιακής κουζίνας. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε έναν γκρι πάγκο από βακελίτη, ένα υλικό το οποίο κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα βρείτε εύκολα την απόχρωση του γκρι που ταιριάζει στην κουζίνα σας. 

Μία ακόμη επιλογή είναι το γκρι μάρμαρο, το οποίο δίνει μοναδική κομψότητα και στυλ στην κουζίνα. Σε κάθε περίπτωση, το γκρι χρώμα, είτε είναι μεταλλικό, είτε είναι ματ, προσφέρει κομψότητα και minimal αισθητική, ενώ μπορεί να συνδυαστεί πολύ εύκολα με άλλα χρώματα.

Μαύρο 

Ένας μαύρος πάγκος κουζίνας είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακός! Υπάρχουν αρκετά υλικά ανάμεσα στα οποία μπορείτε να διαλέξετε, από μάρμαρο μέχρι κεραμικά πλακάκια, τα οποία μπορούν να βαφτούν στο χρώμα της επιλογής σας, αλλά και να διακοσμηθούν με διάφορα μοτίβα. 

Η καλύτερη επιλογή είναι όμως το μάρμαρο Black Marquinia, ένα μαύρο ισπανικό μάρμαρο που ξεχωρίζει για τους ιδιαίτερους χρωματισμούς του και τις λεπτές λευκές φλέβες του που δημιουργούν ένα ασύγκριτα κομψό αποτέλεσμα. Μια λευκή κουζίνα με μαύρο πάγκο ή μια γκρι κουζίνα με μαύρο πάγκο αποτελούν μοναδικούς συνδυασμούς με ενδιαφέρουσες αντιθέσεις. ‘Αλλωστε, όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο συνδυασμός μαύρο-άσπρο θα παραμένει κλασικός! 

Μερικά από τα πλεονεκτήματα που έχει το μάρμαρο σαν υλικό είναι ότι:

  • Καθαρίζεται εύκολα. 

  • Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου. 

  • Δε χαράζεται εύκολα

  • Έχει αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο χώρο της κουζίνας. 

Παρόλα αυτά, αν επιλέξετε το μάρμαρο για τους πάγκους της κουζίνας σας, καλό είναι να έχετε υπόψιν ότι είναι βαρύ υλικό. Άρα, τα έπιπλα πάνω στα οποία θα στηριχθεί πρέπει να είναι ανθεκτικά, ώστε να αντεξουν το βάρος του.

Μπεζ (Ξύλο)

Οι μπεζ ξύλινοι πάγκοι κουζίνας δίνουν μια ζεστή και φιλόξενη αισθητική στην κουζίνα, χάρη στο φυσικό υλικό τους και τους γήινους χρωματικους τόνους τους. Από τις πιο παραδοσιακές επιλογές, όχι μόνο για τον πάγκο της κουζίνας, αλλά και για όλα τα έπιπλα κουζίνας (ντουλάπια, ράφια, συρτάρια κτλ), το ξύλο δικαίως παραμένει διαχρονικά στη μόδα.

Επιπλέον, το ξύλο, λόγω του ουδέτερου χρώματός του συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα, όπως το λευκό, το γκρι και το μαύρο, αλλά και με άλλα υλικά, όπως το μέταλλο. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να περιοριστείτε στην επιλογή υλικών και χρωμάτων για την κουζίνα σας.

Τα πλεονεκτήματα ενός ξύλινου πάγκου είναι ότι είναι εύκολος στην κατασκευή και την εγκατάσταση, καθώς και το ότι είναι εύκολη η αποκατάστασή του μετά από γρατζουνιές. Τα μειονεκτήματά του είναι ότι συνήθως το ξύλο είναι ακριβό υλικό, ότι χρειάζεται συντήρηση, και ότι δεν είναι πολύ ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.

 

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υλικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον πάγκο της κουζίνας σας, ώστε να πετύχετε ένα πρωτότυπο και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα. Το σημαντικό όμως είναι να επενδύσετε σε ποιοτικά υλικά, τα οποία θα κρατήσουν μια ζωή!

 

Μοιραστείτε το