Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Gruppo Cucine στηρίζει τον έλληνα Ironman

Το Σάββατο 07.08.2021 στο Ταλίν της Εσθονίας πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του 8o Full Ironman το οποίο θεωρείτε το δυσκολότερο μονοήμερο αγώνισμα στον κόσμο αφού περιλαμβάνει 3.800m κολύμπι, 180Km ποδηλασία και 42.195m τρέξιμο που αποτελεί την απόσταση του Μαραθώνιου δρόμου.

Στο αγώνα αυτό συμμετείχε ο έλληνας Αναστάσιος Σταθόπουλος, του οποίου την προσπάθεια χορήγησε η Gruppo Cucine. Ο αθλητής μας το πάλεψε σκληρά παρά τις μικροαναπηρίες του (εν μέρη ακρωτηριασμένη δεξιά παλάμης και μόσχευμα τιτανίου στο δεξί ισχίο του). Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες με αρκετά μποφόρ και συνεχόμενη δυνατή βροχή στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και με μεγαλύτερη ένταση κατά τη διάρκεια του αγώνα της ποδηλασίας. Οι εμπειρίες του, από τα 50 χρόνια αθλητικής καριέρας και οι συμμετοχές του σε πολυάριθμους ατομικούς αλλά και σύνθετους αγώνες υπέρ αντοχής, όπως το Spartathlon και το Ultraman triathlon, τον βοήθησαν να φτάσει στον τερματισμό.

Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ότι στις κατηγορίες του, 65-69 και 70-74 που αποτελούν και τις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες (όντας ο μοναδικός Έλληνας που συμμετείχε), τερμάτισαν συνολικά μοναχά 7 τριαθλητές ανάμεσα στους 1000 και πλέον της όλης διοργάνωσης. Αυτό και μόνο δείχνει τον τεράστιο αγωνιστικό βαθμό δυσκολίας σε αθλητές τρίτης ηλικίας. Εμείς στη Gruppo Cucine νιώθουμε περήφανοι που παραμένει ο πρεσβύτερος μάχιμος Βαλκάνιος -και όχι μόνο- full ironman για 20 ολόκληρα χρόνια.

Μοιραστείτε το