Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

10 ιδανικά πλακάκια για μια μοντέρνα κουζίνα

Τα πλακάκια που θα επιλέξετε για το πάτωμα της κουζίνας σας είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείτε καλά. Η κουζίνα σας ενώνεται με το καθιστικό ή είναι ανεξάρτητη; Σας απασχολεί μόνο η αισθητική τους ή και η πρακτικότητα τους; Θέλετε να είναι παραδοσιακά ή μοντέρνα;

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε 10 ιδανικά πλακάκια για μια μοντέρνα κουζίνα. Και μοντέρνα κουζίνα σημαίνει στυλ, λειτουργικότητα και πρακτικότητα. Ξεκινάμε;

1. Ασπρόμαυρα πλακάκια κουζίνας

Τα ασπρόμαυρα πλακάκια δίνουν διαχρονικό και μοντέρνο στυλ σε κάθε κουζίνα. Δημιουργούν ένα εξαιρετικά εθιστικό οπτικό ερέθισμα ενώ κάνουν μια μικρή κουζίνα να δείχνει μεγαλύτερη.

2. Εξάγωνα πλακάκια κουζίνας

Τα εξάγωνα πλακάκια είναι μια εξαιρετικά μοντέρνα και ίσως εκκεντρική επιλογή για ανθρώπους που τολμούν το απόλυτα ασυνήθιστο. Ειδικά αν επιλέξετε γήινα χρώματα, θα δώσουν έναν βιομηχανικό χαρακτήρα στην κουζίνα σας, που σίγουρα θα πρέπει να ταιριάζει και με τα υπόλοιπα στοιχεία διακόσμησης.

3. Γυαλιστερά πλακάκια κουζίνας

Το λευκό ή έγχρωμο γυαλιστερό πλακάκι κουζίνας θα είναι πάντα μοντέρνο και κλασσάτο μέσα στην αριστοκρατική του απλότητα. Προσδίδει πολυτέλεια και αίσθηση καθαριότητας. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι πρέπει όντως να διατηρείται καθαρό και περιποιημένο, γιατί ακόμη και μια τρίχα να πέσει, θα είναι άμεσα ορατή.

4. Έγχρωμα πλακάκια με μοτίβο

Επιλέξτε έγχρωμα πλακάκια με μοτίβο για το πάτωμα της κουζίνας σας αν θέλετε να κάνετε την απόλυτη διαφορά. Θα δώσουν άλλο αέρα στο χώρο σας κάνοντας τον να μη μοιάζει με κανέναν άλλο. Μπορείτε να “παίξετε” με διάφορα χρώματα, αρκεί να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση  του σπιτιού σας.

Το μειονέκτημα, είναι ότι τα έντονα χρώματα είναι περιοριστικά σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε τελείως τη χρωματική παλέτα της κουζίνας σας.

5. Μαύρα πλακάκια κουζίνας

Τα μαύρα πλακάκια κουζίνας είναι εξαιρετικά μοντέρνα επιλογή, ενώ δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Είναι επιβλητικά και χαρακτηρίζουν έντονα οποιοδήποτε χώρο. Ταιριάζουν με όλα τα χρώματα και είναι τέλεια αν σας αρέσουν οι αντιθέσεις!

Δείτε επίσης: Με ποια κριτήρια να επιλέξετε πλακάκια κουζίνας

6. Ορθογώνια πλακάκια σε μοτίβο

Τα ορθογώνια πλακάκια σε διχρωμία και συμμετρική τοποθέτηση, είναι μια αρκετά ασυνήθιστη επιλογή για πάτωμα κουζίνας. Σε κάθε περίπτωση ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων, μπορεί να δώσει πολύ μοντέρνα αισθητική στην κουζίνα σας, ειδικά αν σας αρέσει η ισορροπία και η συμμετρία στην διακόσμηση σας.

7. Πλακάκια - Απομίμηση ξύλου

Τα πλακάκια που μιμούνται το ξύλο, είναι μια τέλεια επιλογή για το πάτωμα της κουζίνας. Από τη μία δίνουν την αίσθηση και τη ζεστασιά του φυσικού ξύλου, από την άλλη είναι πιο ανθεκτικά και καθαρίζονται εύκολα. Αν συνδυαστούν με τα σωστά έπιπλα κουζίνας, θα έχετε ένα εξαιρετικά μοντέρνο αποτέλεσμα.

8. Πλακάκια σε διαφορετικά χρώματα και σχήματα

Η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα είναι τάση στην διακόσμηση γενικότερα. Μπορείτε να επιλέξετε 2-3 διαφορετικά χρώματα, σχήματα και υφές, κάνοντας το πάτωμα της κουζίνας σας ένα μοντέρνο, μικρό έργο τέχνης. Επιλέξτε γήινα χρώματα και αποχρώσεις, που δεν θα είναι δεσμευτικές σε σχέση με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού και της κουζίνας.

9. Αυθεντικό ξύλο

Ναι, γνωρίζουμε ότι δεν είναι πλακάκι, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη διαχρονικότητα του φυσικού ξύλου που πάντα είναι στη μόδα. Προσδίδει αυθεντικότητα, αριστοκρατικότητα, ζεστασιά και πολυτέλεια και σπάνια χρησιμοποιείται σε πάτωμα κουζίνας, αφού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και συντήρηση.

Αν η αισθητική και η ποιότητα είναι μονόδρομος για εσάς, τότε το φυσικό ξύλο είναι η επιλογή που πρέπει να κάνετε.

10. Πατητή τσιμεντοκονία

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ότι πιο μοντέρνο μπορείτε να επιλέξετε ως υποκατάστατο των πλακιδίων. Είναι φινετσάτη, ανθεκτική και πρακτική, αφού ενοποιεί τον χώρο, δεν φθείρεται και δεν απαιτεί καθημερινή ρουτίνα καθαριότητας.

Αν  και παραπέμπει σε industrial αισθητική, μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε μοντέρνο σπίτι.

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε να πήρατε αρκετές ιδέες και έμπνευση για να επιλέξετε τα ιδανικά πλακάκια για την μοντέρνα κουζίνα σας. Εμπιστευθείτε το γούστο και το ένστικτο σας, άλλωστε το ιδανικό είναι πάντα υποκειμενικό.

 

Μοιραστείτε το