Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κουζίνα με κατακορυφο led φωτισμό

Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσεις την πλάτη της κουζίνας σου

Η βασική χρησιμότητα της πλάτης της κουζίνας είναι να προστατεύει τον τοίχο από τους λεκέδες που προκαλεί το φαγητό που μαγειρεύεται ή το πλύσιμο των πιάτων, γι’ αυτό και τοποθετείται πίσω από τα μάτια της κουζίνας και το νεροχύτη. Όμως, η πλάτη της κουζίνας δεν είναι μόνο χρηστική, αποτελεί και ένα από τα πιο εμφανή διακοσμητικά στοιχεία κάθε τύπου κουζίνας, αφού είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κανείς όταν μπαίνει στο χώρο.

Οι επιλογές στη διακόσμηση και στα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάθετη επιφάνεια της κουζίνας ποικίλουν ανάλογα με το στυλ και το μέγεθος του χώρου. Ας δούμε μερικές δημιουργικές ιδέες για να διακοσμήσετε την πλάτη της κουζίνας σας!

Χρησιμοποιήστε ποιοτικά υλικά

Η χρήση ποιοτικών υλικών για την επένδυση της πλάτης της κουζίνας σας θα πρέπει να είναι μία από τις προτεραιότητές σας. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η καλαισθησία, αλλά και η ανθεκτικότητα, αφού η πλάτη της κουζίνας είναι αρκετά εκτεθειμένη και ‘ταλαιπωρείται’ ιδιαίτερα. Επίσης, λόγω της θέσης της, λεκιάζεται σχεδόν κάθε φορά που χρησιμοποιείται η κουζίνα, οπότε χρειάζεται συχνό καθάρισμα. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επιλέξετε υλικά τα οποία είναι εύκολα στο καθάρισμα και δεν φθείρονται εύκολα, όπως το μάρμαρο, τα κεραμικά πλακάκια κουζίνας και το μέταλλο. Το μάρμαρο μπορεί να δώσει αέρα πολυτέλειας στην αισθητική της κουζίνας σας, ενώ ένας δημιουργικός σχεδιασμός από πολύχρωμα πλακάκια δημιουργεί μια πολύ ενδιαφέρουσα αισθητική.

Xρήση καθρέφτη για τη διακόσμηση της πλάτης της κουζίνας
Xρήση καθρέφτη για τη διακόσμηση της πλάτης της κουζίνας

Βάλτε καθρέφτη

Ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να διακοσμήσετε την πλάτη της κουζίνας σας είναι να την καλύψετε με έναν καθρέφτη. Ο καθρέφτης δεν είναι μόνο ένα πρωτότυπο διακοσμητικό στοιχείο, αλλά βοηθά και στο να φαίνεται ο χώρος της κουζίνας μεγαλύτερος και πιο φωτεινός, αφού αντανακλά το φως. Μάλιστα, η χρήση καθρέφτη για τη διακόσμηση της πλάτης της κουζίνας είναι ιδανική επιλογή για κουζίνες με σκουρόχρωμα έπιπλα, αφού ‘ανοίγει’ το χώρο και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ευρυχωρίας!  Για ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να επιλέξετε έναν καθρέφτη από vintage γυαλί, ο οποίος όχι μόνο θα δώσει μια retro αισθητική στην κουζίνα σας αλλά θα κάνει και τους λεκέδες λιγότερο εμφανείς, λόγω του υλικού του.

Δημιουργήστε αντιθέσεις

Οι αντιθέσεις χρωμάτων, μοτίβων και υλικών μπορούν να μετατρέψουν το χώρο της κουζίνας από ένα αδιάφορο δωμάτιο, σε ένα έργο τέχνης! Τα έντονα χρώματα έχουν επανέλθει και πάλι στη μόδα, οπότε αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να φανείτε δημιουργικοί στη διακόσμηση της κουζίνας σας. Αν τα έπιπλα κουζίνας σας είναι σκουρόχρωμα, τότε τα ανοιχτόχρωμα κεραμικά πλακάκια με γεωμετρικά μοτίβα, το μάρμαρο και ο καθρέφτης αποτελούν ιδανικές επιλογές. Αν, από την άλλη, έχετε μια κουζίνα με ανοιχτόχρωμα έπιπλα, μια ταπετσαρία με διακριτικά floral μοτίβα, τα vintage πορσελάνινα πλακάκια και το φυσικό μάρμαρο ή πέτρα μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Διαφορετικά μοτίβα στην πλάτη της κουζίνας
Διαφορετικά μοτίβα στην πλάτη της κουζίνας

Παίξτε με διαφορετικά μοτίβα

Παίξτε με διαφορετικά μοτίβα
Υπάρχουν τόσα πολλά υλικά και μοτίβα με τα οποία μπορείτε να ‘παίξετε’ για να διακοσμήσετε την πλάτη της κουζίνας σας! Από πλακάκια με γεωμετρικά σχέδια και neon χρώματα μέχρι μαξιμαλιστικές εμπριμέ ταπετσαρίες και μεταλλικές επιστρώσεις, οι επιλογές είναι αμέτρητες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείτε μόνο σε μία. Μπορείτε να διακοσμήσετε την πλάτη της κουζίνας σας με δύο ή και περισσότερα υλικά, δημιουργώντας πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς και μετατρέποντάς τη στο πιο συναρπαστικό δωμάτιο του σπιτιού. Ανάλογα με το γούστο σας και την αισθητική του σπιτιού σας, η πλάτη της κουζίνας μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικά στοιχεία, τα οποία όλα μαζί να δημιουργούν ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Η πλάτη της κουζίνας σας είναι ένας λευκός καμβάς τον οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε με αμέτρητους δημιουργικούς τρόπους, ώστε να αποτυπώσει το δικό σας προσωπικό γούστο αλλά να προσφέρει ταυτόχρονα και λειτουργικότητα. Όποια και να είναι η τελική σας επιλογή, το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη διακόσμηση της πλάτης της κουζίνας, ο χώρος θα ανανεωθεί μονομιάς!

 

 

Μοιραστείτε το