Καρπάτσιο λαβράκι μαριναρισμένο με λεμόνι και μουστάρδα Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καρπάτσιο λαβράκι μαριναρισμένο με λεμόνι και μουστάρδα

Καρπάτσιο λαβράκι μαριναρισμένο με λεμόνι και μουστάρδα

 

Υλικά
Υλικά

  • 2 λαβράκια (300 γρ./λαβράκι)

Για τη μαρινάδα:

  • 6 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 650 γρ. πατάτες baby, πλυμένες
  • 1 φλ. φύλλα φασκόμηλου, φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

Διαδικασία

Με ένα κοφτερό μαχαίρι φιλετάρουμε τα λαβράκια σε πολύ λεπτές φέτες.

Για τη μαρινάδα:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε με τον αναδευτήρα να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας και από πάνω στρώνουμε απλωτά τις λεπτές φέτες ψαριού.  Κάθε φιλέτο πρέπει να πατάει καλά και ολόκληρο επάνω στη μαρινάδα.

Περιχύνουμε ομοιόμορφα τα λαβράκια με την υπόλοιπη μαρινάδα, φροντίζοντας να τα καλύψουμε με αυτή.

Βάζουμε τα ψάρια με τη μαρινάδα στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες,  μέχρι τα φιλέτα να ασπρίσουν.

Αφαιρούμε τα λαβράκια από το ψυγείο, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με λίγη από τη μαρινάδα, γαρνίρουμε με φυλλαράκια μυρωδικών της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Βασικό Συστατικό: 
Μοιραστείτε το