Απόσταση πόρτας | Gruppo Cucine Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • Καλέστε μας
  • Ζητήστε να σας καλέσουμε
  • Messenger

Απόσταση πόρτας

Πόσο μακριά πρέπει να είναι η πόρτα από τη γωνία της κουζίνας;

ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Το πλάτος του τοίχου (K) από τη γωνία του πλαισίου της πόρτας πρέπει να υπολογιστεί λαμβάνοντας υπόψη το βάθος (X) των μονάδων κουζίνας που είναι εγκατεστημένες σε αυτόν τον τοίχο.
Γενικά είναι πάντοτε καλό να διατηρείται ένα χάσμα ασφαλείας από το τοίχωμα περίπου 2cm.
Α - Εάν υπάρχουν μονάδες βάσης, το πλάτος του τοίχου υπολογίζεται προσθέτοντας στο βάθος των μονάδων βάσης (Χ) ένα διάκενο 2 εκατοστών πριν το πλαίσιο της πόρτας. Το συνολικό πλάτος του τοίχου θα είναι: K = X + 2.
B - Εάν υπάρχουν ψηλές μονάδες, δεν θα αρκεί να προσθέσετε ένα διάκενο ασφαλείας 2 εκατοστών, αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον χώρο που έχει τραβήξει ένας διακόπτης (γενικά 12 εκατοστά).
Σε αυτή την περίπτωση, το πλάτος του πλευρικού πλαισίου θα υπολογιστεί προσθέτοντας στο βάθος των ψηλών μονάδων (Χ =) ένα διάκενο 2 εκατοστών μεταξύ της ψηλής μονάδας και του διακόπτη, 12 εκ. Για τον διακόπτη και ένα διάκενο 2 εκατοστών μεταξύ του διακόπτη και το πλαίσιο της πόρτας.
Το συνολικό πλάτος του τοίχου θα είναι: K = X + 16cm.

Ποια προβλήματα θα μπορούσαν να προκύψουν στο τέλος μιας συμφωνίας κοντά σε μια πόρτα;

ΣΥΡΤΑΡΙΑ Ή JUMBO ΣΥΡΤΑΡΙΑ

Τα πλαίσια πόρτας συνήθως προεξέχουν από τον τοίχο κατά περίπου ένα εκατοστό. Γι 'αυτό, όταν σχεδιάζετε μια κουζίνα που τελειώνει σε έναν τοίχο με μια πόρτα, πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες.
Ένας καλός κανόνας είναι να κρατήσετε τις μονάδες βάσης αποκολλημένες από το πλευρικό τοίχωμα κατά 5 cm για να επιτρέψετε το συρτάρι jumbo να τραβηχτεί χωρίς να χτυπήσει το πλαίσιο της πόρτας. Μια λωρίδα γεμίσματος θα χρησιμοποιηθεί για να κρύψει το κενό, ενώ η κορυφή θα συνεχίσει κατά το πλευρικό τοίχωμα.

ΟΡΙΖΟΝΤΟΣ ΧΕΙΡΟΣ
Εάν η κουζίνα έχει πόρτες με οριζόντιες λαβές, πρέπει να μείνει ένα κενό μεταξύ της τελικής μονάδας και του τοίχου. Το πλάτος του διακένου εξαρτάται από το χώρο που έχει ληφθεί από τη λαβή όταν η πόρτα είναι ανοιχτή. Ένα κενό 5 εκατοστών είναι συνήθως αρκετό, αλλά είναι πάντα καλύτερο να ρωτήσετε πόσο βαθιά είναι οι χειρολαβές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, μπορεί να τοποθετηθεί ένα κουμπί σε μια πόρτα κοντά στον τοίχο.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΙΑΤΩΝ
Ένα πλυντήριο πιάτων στο τέλος μιας διάταξης και κοντά σε μια πόρτα απαιτεί ένα κενό περίπου 5 cm από τον τοίχο για να επιτρέψει την πόρτα να ανοίξει χωρίς να χτυπήσει το πλαίσιο της πόρτας. Το Valcucine αποθαρρύνει την εγκατάσταση του πλυντηρίου πιάτων στο τέλος μιας διάταξης επειδή, εάν η γωνία δεν είναι τέλεια ορθή γωνία, μπορεί να προκύψουν προβλήματα τόσο για τη συναρμολόγηση όσο και για το άνοιγμα της πόρτας. Περαιτέρω, λόγω του ότι το πλυντήριο πιάτων δεν είναι εγκατεστημένο μέσα σε μια μονάδα βάσης αλλά είναι προσαρτημένο στα πλευρικά πλαίσια των μονάδων βάσης σε κάθε πλευρά, εάν εγκαθίσταται στο τέλος μιας διάταξης, θα έλειπε μία πλευρική στήριξη.

ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΙΧΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΑ ΑΝΥΨΩΣΗΣ
Αν μια ειδική μονάδα τοίχου με πόρτα ανύψωσης όπως η μονάδα τοίχου Ala ή Aerius έχουν σχεδιαστεί στο τέλος μιας διάταξης, λόγω του ειδικού μεγέθους της πόρτας, θα είναι απαραίτητη η τοποθέτηση της μονάδας τοίχου σε απόσταση τουλάχιστον 5 εκατοστά από τον τοίχο για να ανοίξει χωρίς να χτυπήσει το πλαίσιο της πόρτας.

Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ιδιαίτερη αισθητική αυτών των στοιχείων, είναι προτιμότερο να τα τοποθετήσετε σε απομονωμένη θέση, σε κάποια απόσταση από άλλα ντουλάπια κουζίνας και από τους τοίχους.