Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μεγέθη και διαστάσεις

Για να σχεδιάσετε σωστά μια κουζίνα, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα συνολικά μεγέθη, τα ύψη, τα πλάτη και τα βάθη όλων των αρθρωτών στοιχείων καθώς και την ακριβή μέτρηση του δωματίου. Αυτό θα επιτρέψει την αποφυγή δυσάρεστων ενοχλήσεων κατά τη συναρμολόγηση και την απόκτηση ενός πραγματικά λειτουργικού έργου.


 

Μετρήσεις των γωνιών κουζίνας

 

Πώς μετριούνται οι γωνίες;

Πριν από την παραγγελία επίπλων κουζίνας, είναι καλή ιδέα να λάβετε ακριβείς μετρήσεις των τοίχων για να ελέγξετε για πιθανές γωνίες που δεν υπολίσατε. Δύο τοίχοι είναι κάθετοι εάν η διαγώνια γραμμή, μετρούμενη σε απόσταση ενός μέτρου από τη γωνία, είναι 141,5 cm. Αυτή η μέτρηση πρέπει να λαμβάνεται σε διάφορα ύψη, αλλά πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη μέτρηση που λαμβάνεται για την κορυφή (σε ύψος περίπου 90 cm από το πάτωμα) για την οποία συνιστάται η αναπαραγωγή ενός προτύπου από χαρτόνι. Ένα μικρό λάθος σε αυτή τη μέτρηση μπορεί να απαιτεί δαπανηρές αλλαγές στην επιφάνεια εργασίας με υψηλή πιθανότητα σφάλματος.

Μετρήσεις των γωνιών κουζίνας

Αν η γωνιά της κουζίνας δεν είναι τετράγωνη, τότε δύο περιπτώσεις είναι δυνατές:
A - η διαγώνιος γραμμή είναι <141,5 και ως εκ τούτου η γωνία είναι <90 °. Σε αυτή την περίπτωση το μήκος της κουζίνας πρέπει να είναι μικρότερο από το μήκος του τοίχου, ειδικά εάν στο τέλος της ρύθμισης υπάρχουν τοποθετημένα συρτάρια, πλυντήριο πιάτων ή φούρνος.
Β - η διαγώνιος γραμμή είναι> 141,5 και επομένως η γωνία είναι > 90 °. Σε αυτή την περίπτωση το μήκος της κουζίνας μπορεί να αντιστοιχεί στο μήκος του τοίχου. Το κενό στο μπροστινό μέρος θα καλύπτεται από ένα πληρωτικό. Η κορυφή θα παραχθεί χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο.

 

Μέτρηση μήκους τοιχώματος

 

Πώς μπορώ να υπολογίσω το μήκος του τοίχου στο οποίο είναι τοποθετημένες οι μονάδες;

ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ
Για να υπολογίσετε το σωστό μήκος ενός τοίχου για να συγκρατήσετε την κουζίνα χωρίς να χρειάζεστε δαπανηρά στοιχεία που γίνονται με βάση το μέτρο, πρέπει να θυμάστε ότι μια κουζίνα αποτελείται από ενότητες που είναι πολλαπλάσια των 15cm.
Για να αποφευχθεί η σπατάλη χώρου και η ανάγκη για προσαρμοσμένες τροποποιήσεις, η κουζίνα πρέπει επίσης να σχεδιαστεί ως πολλαπλάσιο των 15 cm.
Μια πρόσθετη ανοχή 1 εκατοστών σε κάθε πλευρά πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη εάν προσθέτετε κεραμίδια σε ένα ημιτελή τοίχο.
Αν ένα ψυγείο θα εγκατασταθεί στο τέλος μιας διάταξης, προσθέστε 5cm για να ανοίξετε τελείως μια πόρτα με οριζόντια λαβή. ένα επιπλέον 10 * cm εάν τοποθετήσετε ένα ψυγείο με κυρτή πόρτα. ένα επιπλέον 20 * cm εάν εγκαταστήσετε ένα ψυγείο αμερικανικού στιλ.
Το βάθος των ψυγείων "ελεύθερης στάσης" ποικίλλει ανάλογα με την χωρητικότητά τους σε λίτρα. Για τα ψυγεία αμερικανικού τύπου με αυτόματο διανομέα νερού και πάγου, πρέπει να εξετάσετε το χώρο για μια βρύση που να ταιριάζει μαζί με το ψυγείο.

 
* ενδεικτικές μετρήσεις που πρέπει να ελεγχθούν με την παραγγελία της συσκευής.

Μέτρηση μήκους τοιχώματος

Στη γωνία της κουζίνας είναι απαραίτητο να προσθέσετε το μέγεθος του γωνιακού στύλου (X) (που χρησιμοποιείται για να διευκολύνει το άνοιγμα της πόρτας) στο βάθος των μονάδων βάσης. Σε γενικές γραμμές είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μια πόρτα με ένα κουμπί και μια πόρτα με μια οριζόντια λαβή. Για να χωρέσετε δύο πόρτες με οριζόντιες λαβές, πρέπει να θεωρήσετε ότι θα χτυπήσουν το ένα πάνω στο άλλο και στη συνέχεια να υπολογίσουν το πλάτος του γωνιακού στύλου. Γενικά, για τις περισσότερες κουζίνες το πλάτος του γωνιακού στύλου (Χ) είναι 5cm.

Μέτρηση μήκους τοιχώματος

 

Απόσταση πόρτας

Πόσο μακριά πρέπει να είναι η πόρτα από τη γωνία της κουζίνας;

ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Το πλάτος του τοίχου (K) από τη γωνία του πλαισίου της πόρτας πρέπει να υπολογιστεί λαμβάνοντας υπόψη το βάθος (X) των μονάδων κουζίνας που είναι εγκατεστημένες σε αυτόν τον τοίχο.
Γενικά είναι πάντοτε καλό να διατηρείται ένα χάσμα ασφαλείας από το τοίχωμα περίπου 2cm.
Α - Εάν υπάρχουν μονάδες βάσης, το πλάτος του τοίχου υπολογίζεται προσθέτοντας στο βάθος των μονάδων βάσης (Χ) ένα διάκενο 2 εκατοστών πριν το πλαίσιο της πόρτας. Το συνολικό πλάτος του τοίχου θα είναι: K = X + 2.
B - Εάν υπάρχουν ψηλές μονάδες, δεν θα αρκεί να προσθέσετε ένα διάκενο ασφαλείας 2 εκατοστών, αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον χώρο που έχει τραβήξει ένας διακόπτης (γενικά 12 εκατοστά).
Σε αυτή την περίπτωση, το πλάτος του πλευρικού πλαισίου θα υπολογιστεί προσθέτοντας στο βάθος των ψηλών μονάδων (Χ =) ένα διάκενο 2 εκατοστών μεταξύ της ψηλής μονάδας και του διακόπτη, 12 εκ. Για τον διακόπτη και ένα διάκενο 2 εκατοστών μεταξύ του διακόπτη και το πλαίσιο της πόρτας.
Το συνολικό πλάτος του τοίχου θα είναι: K = X + 16cm.

Απόσταση πόρτας

Ποια προβλήματα θα μπορούσαν να προκύψουν στο τέλος μιας συμφωνίας κοντά σε μια πόρτα;

ΣΥΡΤΑΡΙΑ Ή JUMBO ΣΥΡΤΑΡΙΑ

Τα πλαίσια πόρτας συνήθως προεξέχουν από τον τοίχο κατά περίπου ένα εκατοστό. Γι 'αυτό, όταν σχεδιάζετε μια κουζίνα που τελειώνει σε έναν τοίχο με μια πόρτα, πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες.
Ένας καλός κανόνας είναι να κρατήσετε τις μονάδες βάσης αποκολλημένες από το πλευρικό τοίχωμα κατά 5 cm για να επιτρέψετε το συρτάρι jumbo να τραβηχτεί χωρίς να χτυπήσει το πλαίσιο της πόρτας. Μια λωρίδα γεμίσματος θα χρησιμοποιηθεί για να κρύψει το κενό, ενώ η κορυφή θα συνεχίσει κατά το πλευρικό τοίχωμα.

ΟΡΙΖΟΝΤΟΣ ΧΕΙΡΟΣ
Εάν η κουζίνα έχει πόρτες με οριζόντιες λαβές, πρέπει να μείνει ένα κενό μεταξύ της τελικής μονάδας και του τοίχου. Το πλάτος του διακένου εξαρτάται από το χώρο που έχει ληφθεί από τη λαβή όταν η πόρτα είναι ανοιχτή. Ένα κενό 5 εκατοστών είναι συνήθως αρκετό, αλλά είναι πάντα καλύτερο να ρωτήσετε πόσο βαθιά είναι οι χειρολαβές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, μπορεί να τοποθετηθεί ένα κουμπί σε μια πόρτα κοντά στον τοίχο.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΠΙΑΤΩΝ
Ένα πλυντήριο πιάτων στο τέλος μιας διάταξης και κοντά σε μια πόρτα απαιτεί ένα κενό περίπου 5 cm από τον τοίχο για να επιτρέψει την πόρτα να ανοίξει χωρίς να χτυπήσει το πλαίσιο της πόρτας. Το Valcucine αποθαρρύνει την εγκατάσταση του πλυντηρίου πιάτων στο τέλος μιας διάταξης επειδή, εάν η γωνία δεν είναι τέλεια ορθή γωνία, μπορεί να προκύψουν προβλήματα τόσο για τη συναρμολόγηση όσο και για το άνοιγμα της πόρτας. Περαιτέρω, λόγω του ότι το πλυντήριο πιάτων δεν είναι εγκατεστημένο μέσα σε μια μονάδα βάσης αλλά είναι προσαρτημένο στα πλευρικά πλαίσια των μονάδων βάσης σε κάθε πλευρά, εάν εγκαθίσταται στο τέλος μιας διάταξης, θα έλειπε μία πλευρική στήριξη.

ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΙΧΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΑ ΑΝΥΨΩΣΗΣ
Αν μια ειδική μονάδα τοίχου με πόρτα ανύψωσης όπως η μονάδα τοίχου Ala ή Aerius έχουν σχεδιαστεί στο τέλος μιας διάταξης, λόγω του ειδικού μεγέθους της πόρτας, θα είναι απαραίτητη η τοποθέτηση της μονάδας τοίχου σε απόσταση τουλάχιστον 5 εκατοστά από τον τοίχο για να ανοίξει χωρίς να χτυπήσει το πλαίσιο της πόρτας.

Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ιδιαίτερη αισθητική αυτών των στοιχείων, είναι προτιμότερο να τα τοποθετήσετε σε απομονωμένη θέση, σε κάποια απόσταση από άλλα ντουλάπια κουζίνας και από τους τοίχους.

 

Ύψος κρεμαστών ντουλαπιών κουζίνας

 

 

Ύψος κρεμαστών ντουλαπιών κουζίνας

Εάν ο νεροχύτης είναι εγκατεστημένος κάτω από ένα παράθυρο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να κοιτάξει έξω και το πλύσιμο γίνεται πιο χαλαρωτικό και έτσι λιγότερο κουραστικό. Πολλοί συχνά παραιτούνται από την ιδέα της λειτουργικότητας και της ομορφιάς ενός νεροχύτη κάτω από το παράθυρο εξαιτίας του προβλήματος στο πού να τοποθετηθεί το πλυντήριο πιάτων (περιττό εάν έχει εγκατασταθεί ένα πλυντήριο πιάτων). Η Valcucine προτείνει δύο λύσεις: ένα αποχετευτικό πιάτο στο πίσω τμήμα ή ένα αποχετευτικό πιάτο σε μια ράβδο αποσυρόμενης μέσα σε μια μονάδα βάσης κοντά στο νεροχύτη. Εάν ο νεροχύτης είναι τοποθετημένος κάτω από το παράθυρο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρα δεν παρεμβαίνουν στη βρύση. Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί με τρεις τρόπους:

A - με την τοποθέτηση οριζόντιων ή κάθετων συρόμενων παραθύρων

Β - με την τοποθέτηση της βρύσης ακριβώς στο χώρο όπου ανοίγουν τα παράθυρα με αρθρώσεις.

C - εγκαθιστώντας μια πτυσσόμενη βρύση εάν το B δεν είναι δυνατό. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να υπολογίζεται ένα ύψος 13 cm, που αντιστοιχεί στο ύψος της διπλωμένης βρύσης, όταν αποφασίζεται το ύψος του περβάζι παραθύρου.

Ύψος κρεμαστών ντουλαπιών κουζίνας

 

Συνδέσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων

Σε ποιο ύψος θα πρέπει να είναι η αποχέτευση και οι συνδέσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων;

Συνδέσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων

Σε αυτόν τον τύπο κουζίνας, ο χώρος στον οποίο μπορούν να βγουν οι σωλήνες από τον τοίχο πρέπει να αντιστοιχεί στον κενό χώρο (χωρίς πίσω πλαίσιο) της μονάδας βάσης νεροχύτη.
Ο χώρος αυτός περιλαμβάνεται μεταξύ του Υ2 (άνω όριο) και του Y1 (κάτω όριο), όπου:
Το Y1 ισούται με το ύψος από το πάτωμα της μονάδας βάσης K (είτε με πλίνθο, με πόδια ή κρεμασμένο σε τοίχο) που αυξάνεται κατά 10 εκατοστά, εως το χαμηλό κάτω πλαίσιο πλάτης + περίπου 6 εκατοστά για λόγους ασφαλείας.
Το Y2 ισούται με Y1 + 24cm εάν η μονάδα βάσης έχει βάθος 60 cm, Y1 + 36cm αν η βάση είναι βάθους 72 cm.
Από μια εμπρόσθια όψη, οι αποχετεύσεις πρέπει να επικεντρώνονται κατά προτίμηση στην κεντρική γραμμή του νεροχύτη και πρέπει να διατηρούνται σε απόσταση περίπου 7 εκατοστών από τις δύο πλευρές της μονάδας βάσης.


ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΣΩΛΗΝΩΝ

Συνδέσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων

A - Κουζίνα με βάθρο H13cm και βάση H72:
Υ1 = 13cm + 16cm = 29cm
Υ2 = 29cm + 36cm = 65cm.
B - Κουζίνα με πόδια H25cm και βάση H60:
Υ1 = 25cm + 16 = 41cm
Υ2 = 41cm + 24cm = 65cm.
C - Κουζίνα τοίχου H34cm από το δάπεδο και βάση H60:
Υ1 = 34cm + 16cm = 50cm
Υ2 = 50cm + 24cm = 74cm.
D - Κρεμασμένη κουζίνα H58 από το δάπεδο και βάση H36:
Υ1 = 58cm + 7cm = 65cm
Υ2 = 65cm + 8cm = 73cm.
Λόγω του μειωμένου χώρου για τις εξόδους σωλήνων δεν συνιστούμε να τοποθετήσετε ένα νεροχύτη μέσα σε μια βάση βάσης H36.

 

Ηλεκτρικές Πρίζες

Οι ηλεκτρικές πρίζες

Η κουζίνα είναι η αίθουσα που περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα οικιακών συσκευών στο σπίτι.
Ορισμένες από τις συσκευές είναι μόνιμα συνδεδεμένες ενώ άλλες είναι ενεργοποιημένες ή απενεργοποιημένες ανάλογα με τις ανάγκες.
Συχνά τα ψυγεία, τα πλυντήρια πιάτων και οι φούρνοι συνδέονται με τις υποδοχές που τοποθετούνται σε ύψος 17,5 cm από το πάτωμα, στο πίσω μέρος των μονάδων βάσης. Προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε μια συσκευή για συντήρηση ή επισκευές: στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε την κουζίνα. Η ιδανική λύση είναι μια ηλεκτρική πλακέτα με ξεχωριστές υποδοχές και διακόπτες στη μονάδα βάσης νεροχύτη, η μόνη χωρίς πίσω πλάκα. Σε περίπτωση βλάβης, αυτό θα σας επιτρέψει να κόψετε τη σχετική συσκευή χωρίς διακοπή της τροφοδοσίας στην υπόλοιπη κουζίνα.
Εάν δεν μπορείτε να συλλέξετε όλες τις υποδοχές κάτω από το νεροχύτη, θα πρέπει να τοποθετηθούν πίσω από τη συσκευή έτσι ώστε να μπορούν να αποσυνδεθούν χωρίς να αποσυναρμολογηθούν τα ντουλάπια.
Οι υποδοχές σύνδεσης μικρών συσκευών στην κουζίνα θα πρέπει να τοποθετούνται:
A - στην πίσω πλευρά της κουζίνας, σεβόμενη απόσταση ασφαλείας 60 cm από το νεροχύτη και από την εστία, επειδή δεν πρέπει να εκτίθενται σε θερμότητα ή νερό.
B - στη βάση αλουμινίου κάτω από το τοίχωμα κοντά στο φως νέον,
C - αν υπάρχει εφοδιασμένο πίσω τμήμα, μέσα σε ένα διαμέρισμα που διαθέτει διακόπτη και διακοπή ασφαλείας.

Ηλεκτρικές Πρίζες

 

Διαστάσεις των επίπλων κουζίνας

 

Πλαίσια μεγέθη και διαστάσεις στοιχείων επίπλωσης

Για να σχεδιάσετε σωστά μια κουζίνα, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα συνολικά μεγέθη και τα ύψη, τα πλάτη και τα βάθη όλων των αρθρωτών στοιχείων καθώς και την ακριβή μέτρηση του δωματίου. Αυτό θα επιτρέψει την αποφυγή δυσάρεστων ενοχλήσεων κατά τη συναρμολόγηση και την απόκτηση ενός πραγματικά λειτουργικού έργου.

Διαστάσεις των επίπλων κουζίνας