Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Η Gruppo Cucine ήταν πάντα πολύ προσεκτική στις απαιτήσεις του τελικού χρήστη, έχει κάνει προσεκτικές αναλύσεις σχετικά με τη χρήση παραδοσιακών κουζινών και έχει τελειοποιήσει μερικές μεθόδους που στοχεύουν στη βελτίωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και ολόκληρου του συστήματος "κουζίνας".

ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η εργασία στην κουζίνα μπορεί να είναι πολύ κουραστική, παρά τη βοήθεια που δίνουν πολλά αξεσουάρ και ηλεκτρικές συσκευές. Η καλή οργάνωση του χώρου μπορεί να μειώσει τα εμπόδια και τις αφύσικες και άχρηστες κινήσεις. Η διαρρύθμιση διαφόρων χώρων κουζίνας με σεβασμό στις αποστάσεις και οργάνωση λογικών διαδρομών είναι το σημείο εκκίνησης για να γίνουν δημιουργικές και διασκεδαστικές οι εργασίες στην κουζίνα. Ένας απλός κανόνας είναι να συνδέσετε την περιοχή συντήρησης (ντουλάπια, ψυγείο), την περιοχή πλύσης (νεροχύτη, πλυντήριο πιάτων) και την περιοχή μαγειρέματος, με μικρά τρίγωνα. Το άθροισμα των τριών πλευρών που τους συνδέουν δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 650cm. Σε μια ιδανική διάταξη κουζίνας, οι τρεις περιοχές πρέπει να χωρίζονται από πάγκους εργασίας.

 

 

ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για να δουλέψετε μπροστά από ένα πάγκο εργασίας που είναι πολύ χαμηλό ή πολύ υψηλό, υποχρεώνει το άτομο να αναλάβει λανθασμένες θέσεις που μακροπρόθεσμα μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες στη σωματική υγεία. Λόγω του ότι το μέσο ύψος της ανθρωπότητας αυξάνεται, συνιστάται να προσφέρονται ύψη πινάκων που ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο, θα λειτουργήσει πιο άνετα.
Το Valcucine προσφέρει διάφορα ύψη του πάγκου ανάλογα με το ύψος του ατόμου.
Είναι σημαντικό να επιλέξετε το ύψος της επιφάνειας εργασίας από την αρχή, διότι καθορίζει τη θέση των ηλεκτρικών πριζών, τη θέση των μονάδων τοίχου και το ύψος της εξόδου του καπναγωγού.

ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Traditional 60cm deep base units have now evolved towards greater and more ergonomic depths. Valcucine offers the 65cm depth and the 80cm deep system. By increasing the depth of the base units, it is possible to lower the wall units, that will be in a more ergonomic position.

ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

A - For the traditional 60cm depth, the recommended height of the back panel is 54cm, which is required to allow for sufficient visibility of the worktop. However, the wall unit creates a couped up feeling and its position makes it difficult to see and take the contents out.
B - By increasing the depth of the base unit to 65 cm, it is possible to lower the wall unit that is then easier to see and reach. This gives you more freedom of movement and better visibility on the worktop. The recommended height of the back panel is 48 cm.
C - The 80cm depth, consisting in a special equipped back section and a 60 cm base unit, gives better visibility on the worktop. The recommended distance of the wall units from the worktop is 42cm. The contents of the wall unit are completely visible and accessible even on the top shelves.

The new ergonomic P20 system

In general the back of the worktop is not used in traditional kitchens. Valcucine, with its 80cm deep worktop, makes the most of this space and exploits it by fitting the back section and by adding practical and functional containers that are perfectly integrated with the worktop.
The containers are 20cm deep (like the equipped back section and the P20 hood). They are available in sizes that differ both in width and in length and can be fitted between the worktop and the P20 hood, or between the worktop and the wall units.
They can contain small appliances, a chopping board, electric sockets, various kitchen utensils and small shelves and racks.

80 cm DEPTH: LOGICA SYSTEM- THE ADVANTAGES

ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

A - With the traditional 60cm depth, even if the back panel is higher, the wall unit gives you a claustrophobic feeling and blocks the view of the worktop during food preparation.
B - The 80cm depth offers the possibility of working on a larger surface, at a safe distance from sharp edges and wall units, eliminating that couped up feeling and giving you more freedom of movement while improving the view on the worktop that can now be used to the full.

C - A traditional wall unit is usually installed at a height that prvents you from having a complete view of the objects located on the top shelf, making it difficult to use, especially for short people.

D - The 80cm depth allows you to stand further away from the wall units which can now be lowered, making them more visible and accessible and increasing the space in front of them.

ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

E - Wall units with traditionally opening doors are an obstacle and give you a closed-in feeling. Furthermore, due to the fact that the door often remains open, it is extremely likely that you will bump your head when moving around.
F - The balanced lift-up door can stay open all the time necessary and allows you to move around sideways and bend over with no fear of bumping or banging your head.

G - The dish drainer installed at a traditional height is awkward to use: the movement to put the plates away is unnatural and tiring and it is inevitable for water to drip down your arm. The dish drainer attached to the wall unit is also difficult to clean.
H - The 80cm depth makes it possible to fit the dish drainer inside the back panel, behind the sink. It is possible to put the plates to drain without tiring yourself and without water dripping down your arm. The dish drainer is connected directly to the trap for water drainage.

 

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

A - Μια απόσταση 120 cm μεταξύ του τραπεζιού και ενός τοίχου ή οποιουδήποτε άλλου εμποδίου είναι η ελάχιστη απόσταση που απαιτείται για να επιτρέψει σε ένα άτομο να περπατήσει πίσω από ένα καθισμένο, στην κατεύθυνση που φαίνεται στο σχέδιο.
B - Για να επιτρέψετε σε ένα άτομο να δουλέψει και ακόμη και να ανοίξει τις πόρτες και τα συρτάρια πίσω από ένα άτομο που κάθετε, είναι απαραίτητο να αφήσετε ελάχιστη απόσταση 135cm μεταξύ της άκρης του τραπεζιού και της μονάδας πίσω από αυτό. Εάν η μονάδα έχει βάθος 80 εκατοστών, η απόσταση αυτή πρέπει να αυξηθεί κατά 15 εκατοστά.
Γ - Για να καθορίσετε τις αποστάσεις που πρέπει να αφήσετε ανάμεσα στους πάγκους εργασίας και άλλα στοιχεία που βρίσκονται μπροστά τους, πρέπει να έχετε κατά νου τον χώρο που απαιτείται για να μετακινούνται οι άνθρωποι και το δωμάτιο που λαμβάνεται από συσκευές και μονάδες βάσης με τα συρτάρια τους ή πόρτες είναι ανοικτές
Δ - Ένας ελεύθερος χώρος ενός μέτρου πρέπει να παραμείνει μπροστά από το πλυντήριο πιάτων για να επιτρέψει τη φόρτωση και εκφόρτωση. Για να μπορεί κάποιος άλλος να περπατήσει πίσω από τον πρώτο κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας, ο κενός χώρος πρέπει να αυξηθεί κατά επιπλέον 70 cm αν υπάρχει τοίχος στην αντίθετη πλευρά.

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

 

ΚΡΕΜΑΣΤΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

A - Μια κουζινέτα κάνει τον καθαρισμό κάτω από τα έπιπλα πολύ εύκολη. Μια κουζίνα με πλίνθο είναι λιγότερο εύκολο να καθαριστεί, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η τέλεια υγιεινή. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να το δείτε, η βρωμιά συσσωρεύεται πίσω από την πλίνθο, η οποία, αν και έχει φλάντζα, δεν μπορεί να εξασφαλίσει τέλεια σφράγιση.
Β - Η κρεμασμένη κουζίνα στον τοίχο είναι ιδανική για θέρμανση δαπέδου επειδή αφαιρεί όλα τα εμπόδια για τέλεια διάχυση της θερμότητας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΟΙΧΟΥ


C - Παρεμβάλλονται αγκύλες στήριξης σχήματος L για την τοποθέτηση μιας κουζίνας σε φέροντα τοίχο. Για να αποφύγετε τυχαία διάτρηση των σωλήνων μέσα στον τοίχο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα όργανο που ανιχνεύει την ακριβή θέση τους.
D - Εάν οι μονάδες βάσης είναι στερεωμένες σε ένα εσωτερικό διαχωριστικό τοίχωμα, προσθέστε τα πόδια για να στηρίξετε μέρος του βάρους. Συνιστάται να τοποθετήσετε μια ποσότητα ποδιών που να εγγυάται μια απόσταση μεταξύ τους των 120cm. Τα πόδια που παρέχονται από το Valcucine είναι τόσο κομψά ώστε να μην υποβαθμίζουν την ομορφιά της κουζίνας.

ΚΡΕΜΑΣΤΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

Μπορούν οι οικιακές συσκευές να εγκατασταθούν σε μια κρεμασμένη κουζίνα στον τοίχο;

ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

E - Σήμερα είναι δυνατή μέχρι και η τοποθέτηση ενός πλυντηρίου πιάτων σε μια βάση τοίχου. Ένα παράδειγμα αυτού είναι το νέο πλυντήριο πιάτων Smeg 60x90 ή 60x60. Συνιστούμε και την προσθήκη ποδιών στήριξης.
Είναι απαραίτητο να ορίσετε με ακρίβεια τη θέση της εξόδου του σωλήνα τοίχου.
F - Ένα πλυντήριο πιάτων 76x60 μπορεί να εγκατασταθεί σε μια ψηλή μονάδα, σε υψηλότερη θέση σε σχέση με μια παραδοσιακή, γεγονός που το καθιστά πιο εργονομικό. Η ιδανική του θέση είναι στα δεξιά του νεροχύτη (διευκολύνοντας την φόρτωση).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βεβαιωθείτε ότι διαθέτει τη συσκευή Acquastop πριν την αγοράσετε.

Ο ΦΟΥΡΝΟΣ

G - Ο φούρνος μπορεί επίσης να τοποθετηθεί μέσα σε μια βάση στήριξης τοίχου στερεωμένη στον τοίχο.
H - Ο φούρνος είναι πιο άνετος στη χρήση και πιο εργονομικός εάν εγκαθίσταται μέσα σε ένα στοιχείο που μπορεί να κρεμαστεί σε οποιαδήποτε θέση στον τοίχο. Μπορεί να έχει μια πόρτα κλαπέτου που εξαφανίζεται κάτω από τη μονάδα όταν είναι ανοιχτή.

ΚΡΕΜΑΣΤΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

 

PULL-OUT ΚΑΛΑΘΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

A - Παραδοσιακές βάσης με πόρτες και ράφια σας υποχρεώνουν να γονατίσετε και να μπείτε σε αμήχανες θέσεις (που μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά σωματικά προβλήματα), να παραλάβετε αντικείμενα που συνήθως αποθηκεύονται σε σχεδόν απροσπέλαστη γωνιά ή σε μια περιοχή που δεν είναι καθόλου φωτισμένη.
B - Με το pullout jumbo συρτάρι, όλο το περιεχόμενο της βάσης είναι ορατό, πιο προσβάσιμο και εύκολο στην χρήση. Το Valcucine προσφέρει βάσης με συρτάρια jumbo με πλάτος 80 cm, με ή χωρίς εφοδιασμένο πίσω τμήμα.

PULL-OUT ΚΑΛΑΘΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ