Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αρθρωτά διαχωριστικά

Η πιο σημαντική επανάσταση στον οικιακό χώρο στα τέλη του 20ου αιώνα ήταν αναμφισβήτητα η έννοια του ανοιχτού χώρου. Ένας ενιαίος χώρος που ταιριάζει απόλυτα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, ο οποίος επικεντρώνεται στην ευελιξία του περιβάλλοντος και της επίπλωσης.
Είναι γνωστό το γεγονός ότι οι ανοιχτοί χώροι δίνουν μια αέρινη γοητεία στα οικιακά περιβάλλοντα, αλλά ο διασκορπισμός των οσμών από την κουζίνα στο σαλόνι παραμένει ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.
Η Gruppo Cucine έχει σχεδιάσει ένα "σύστημα Home" που σας επιτρέπει να οργανώσετε την περιοχή με διάφορους τρόπους: εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να διαχωριστεί εν μέρει, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση του ανοιχτού χώρου.

Το "Home System" της Gruppo Cucine περιλαμβάνει:
- αρθρωτά διαχωριστικά που χωρίζουν την κουζίνα από το καθιστικό και μπορούν να είναι διαφανή (συρόμενα ή σταθερά) ή πλήρη (πάνελ τοίχου).
- συρόμενες γυάλινες πλάκες για να περικλείουν την περιοχή μαγειρέματος.
- ντουλάπια με συρόμενες γυάλινες πόρτες που μπορούν να χωρέσουν τόσο τα τμήματα κουζίνας όσο και τις οικιακές συσκευές.


Εξοπλισμένος τοίχος

Διπλή επένδυση τοποθετημένη και στις δύο πλευρές, η οποία μπορεί επίσης να περικλείει υδραυλικές και ηλεκτρικές συνδέσεις

Εξοπλισμένος τοίχος

Το "Valcucine home system" περιλαμβάνει σύστημα επένδυσης που χωρίζει την κουζίνα από το σαλόνι και το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί στη μία πλευρά με μονάδες βάσης, ράφια και συρτάρια και από την άλλη πλευρά με στοιχεία κουζίνας. Οι σωλήνες νερού και τα ηλεκτρικά καλώδια κρύβονται μέσα στην επένδυση.
Η επένδυση τοίχων Valcucine πάχους 2,6εκ. μπορεί να τοποθετηθεί μόνο με μικρά ράφια, ενώ η επένδυση πάχους 6εκ. μπορεί επίσης να υποστηρίζει μονάδες τοίχου, βάσης και μονάδες πύργου. Εάν τα στοιχεία αυτά είναι πάνω από 36 εκατοστά βάθος, είναι καλή ιδέα να προσθέσετε βάσεις για επιπλέον στήριξη.
Μία διάταξη με το οπίσθιο τμήμα της συγκολλημένο πάνω σε μια χαλύβδινη κορυφή, πρέπει να χρησιμοποιείται κατά προτίμηση σε τέλεια ομοιόμορφα τοιχώματα για να μην είναι ορατή η ανομοιομορφία τους. Εναλλακτικά, μπορεί να τοποθετηθεί ένα πλαίσιο για να καλύψει τυχόν ατέλειες στον τοίχο.

Εξοπλισμένος τοίχος

Διπλή επένδυση με συρόμενο γυάλινο πλαίσιο που χωρίζει την κουζίνα από το καθιστικό

Η Valcucine έχει σχεδιάσει ένα σύστημα επένδυσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα ή στο σαλόνι ή που μπορεί να χωρίσει τις δύο περιοχές. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ένα γυάλινο πλαίσιο που τρέχει σε μια τροχιά και, όταν είναι απαραίτητο, μπορεί να χωρίσει πλήρως τις δύο περιοχές. Η επένδυση εγγυάται μέγιστη ευελιξία στη διάταξη: είναι αρθρωτή σε ύψος (μπορεί να είναι στο πάτωμα ή ανυψωμένη) και σε πλάτος για να καλύψει οποιοδήποτε χώρο. Μπορεί να είναι εξοπλισμένη με εξαρτήματα που είναι κατάλληλα για την κουζίνα ή το σαλόνι.
Αυτή η επένδυση σας επιτρέπει να εξοπλίσετε το χώρο με συνδυασμένα υλικά και φινιρίσματα και να συνδυάζετε μαζί λειτουργικά και αισθητικά στοιχεία για έναν ορθολογικό χωροταξικό σχεδιασμό.

 

Σταθερό γυαλί

Σταθερό γυάλινο πλαίσιο που χωρίζει την κουζίνα από μια περιοχή για παιχνιδιού για τα παιδιά

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο όπου συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα στο σπίτι.
Μπορεί να είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέρος, ειδικά για τα παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εκτός από τις προφυλάξεις που αναφέρονται στις προηγούμενες ενότητες, θα ήταν πολύ χρήσιμο να σχεδιάσετε μια περιοχή παιχνιδιού για τα νεότερα μέλη της οικογένειας, διαιρεμένη με διαφανή πλαίσια που θα σας επιτρέπουν να τα ελέγχετε ενώ κάνετε τις δουλειές στην κουζίνας σας. Οι γυάλινες πλάκες πρέπει να είναι ανθεκτικές στην κρούση και πρέπει να χρησιμοποιείται ένα δοκιμασμένο σύστημα στερέωσης οροφής και δαπέδου (ή τοίχου). Το γυαλί που χρησιμοποιείται από την Valcucine είναι ανθεκτικό στις κρούσεις.

Σταθερό γυαλί

Συρόμενο γυαλί

Συρόμενα γυάλινα πλαίσια που περικλείουν ολόκληρο το χώρο μαγειρέματος

Είναι γνωστό ότι ακόμη και οι καλύτεροι απορροφητήρες της αγοράς δεν είναι ικανοί να απορροφούν 100% τις οσμές. Η Valcucine έχει σχεδιάσει ένα "ιδανικό σύστημα κατά της οσμής" που χρησιμοποιεί συρόμενες γυάλινες πλάκες για να απομονώνει πλήρως την περιοχή μαγειρέματος και να σταματά τη διαρροή των οσμών.
Αυτό το σύστημα σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ψησταριά μπάρμπεκιου στην κουζίνα σας.
Ο Onfalos είναι ένα πολυτελές στοιχείο επίπλωσης κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα, παρουσιάζοντας ένα σύνολο αυθεντικών σχεδιαστικών λύσεων που έχουν μεταμορφώσει ακόμη και δομικά στοιχεία, τα οποία συνήθως δεν είναι αισθητικά ευχάριστα, σε διακοσμητικά στοιχεία.
Ο Onfalos μπορεί να τοποθετηθεί κοντά σε έναν απορροφητήρα και είναι ικανός να απορροφά τους καπνούς και τις οσμές που προέρχονται από έναν φούρνο τοποθετημένο απέναντι του.

Συρόμενο γυαλί

Συρόμενο γυάλινο πλαίσιο που περικλείει μια εσοχή που είναι εξοπλισμένη με οικιακές συσκευές

Συρόμενο γυαλί

Εάν ο διαθέσιμος χώρος είναι αρκετά μεγάλος, είναι δυνατόν να τοποθετήσετε μερικά από τα στοιχεία της κουζίνας σε μια ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτό το σκοπό εσοχή η οποία περικλείεται από συρόμενη γυάλινη πόρτα.
Αν το ψυγείο είναι εγκατεστημένο στην εσοχή, θα χρειαστεί να φτιάξετε κάποια ανοίγματα στο πάνω μέρος του πάνελ, πάνω από τις γυάλινες πόρτες, για να αφήσετε τον ζεστό αέρα που παράγεται από την ψύξη να διαφύγει. Οι οπές αερισμού πρέπει να έχουν συνολική ελάχιστη επιφάνεια 400 cm.
Για να αποφύγετε παρεμβολές στην απόδοση και στην ανθεκτικότητα του ψυγείου καθώς επίσης και για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, θα πρέπει να εγκατασταθεί σε μια ορισμένη απόσταση από τις πηγές θερμότητας, όπως τα θερμαντικά σώματα, οι φούρνοι και οι εστίες.

Συρόμενο γυάλινο πλαίσιο που χωρίζει το καθιστικό από την κουζίνα

Συρόμενο γυαλί

Η πιο σημαντική επανάσταση στον οικιακό χώρο στα τέλη του 20ου αιώνα ήταν αναμφισβήτητα η έννοια του ανοιχτού χώρου. Ένας ενιαίος χώρος που ταιριάζει απόλυτα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, ο οποίος επικεντρώνεται στην ευελιξία του περιβάλλοντος και της επίπλωσης.
Είναι γνωστό το γεγονός ότι οι ανοιχτοί χώροι δίνουν μια αέρινη γοητεία στα οικιακά περιβάλλοντα, αλλά ο διασκορπισμός των οσμών από την κουζίνα στο σαλόνι παραμένει ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.
Η Valcucine έχει σχεδιάσει ένα "σύστημα Home" που σας επιτρέπει να οργανώσετε την περιοχή με διάφορους τρόπους: εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να διαχωριστεί εν μέρει, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση του ανοιχτού χώρου.

Το "Home System" της Valcucine περιλαμβάνει:
- αρθρωτά διαχωριστικά που χωρίζουν την κουζίνα από το καθιστικό και μπορούν να είναι διαφανή (συρόμενα ή σταθερά) ή πλήρη (πάνελ τοίχου).
- συρόμενες γυάλινες πλάκες για να περικλείουν την περιοχή μαγειρέματος.
- ντουλάπια με συρόμενες γυάλινες πόρτες που μπορούν να χωρέσουν τόσο τα τμήματα κουζίνας όσο και τις οικιακές συσκευές

Η χρήση συρόμενων διάφανων γυάλινων πάνελ είναι μια καινοτόμος ιδέα για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό μικρών διαμερισμάτων αλλά και σημαντικών βιλών. Σήμερα, τα τυπικά δωμάτια όπως το σαλόνι και η κουζίνα έχουν αντικατασταθεί από μεγάλα πολυλειτουργικά δωμάτια, στα οποία είναι δυνατή η επικοινωνία της οικογένειας και των φίλων της, όπου μπορούν να τρώνε και να μαγειρεύουν, να χαλαρώνουν ή να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες. Η ανάγκη δημιουργίας επιμέρους χώρων, που διατηρούν ταυτόχρονα μια ανοιχτή, φωτεινή εμφάνιση, ικανοποιείται με τη χρήση μεγάλων γυάλινων πάνελ από το δάπεδο μέχρι την οροφή, τα οποία ολισθαίνουν στους οδηγούς που είναι στερεωμένοι στην οροφή. Τα πάνελ μπορούν να είναι απολύτως διαφανή ή εξατομικευμένα με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία (που μπορούν επίσης να δημιουργηθούν από τον πελάτη) και παράγονται επιλεκτικά από την Valcucine.